Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Vets. A: Racing Kiel - FC Kiel: 2-1

Veteranen bericht gepost op: 28-10-2008

In een bitsige Kielse derby kon Racing Kiel zijn fysiek meesterschap omzetten in een verdiende 2-1 winst.De Racing, zonder de geblesseerden Fransen, Abbeloos en Claessens, maakte zich op voor een moeilijke derby tegen de mannen van cafe "De ton" .

Bij FC Kiel spelen toch een aantal "grote" namen die in het verleden op een hoog niveau hebben gevoetbald.

Bij voetbal heeft de fysieke paraatheid echter een serieuze impact op de prestaties en dat bleek bij FC Kiel niet goed genoeg om het niveau 90' aan te houden.

De eerste helft was redelijk gelijkopgaand met weinig doelgevaar.

De eerste echte kans was onmiddellijk raak.

Fiko trapte een vrije trap voor doel, John kopte door een bos van spelers en Dennis ws er als de kippen bij om de 1-0 binnen te trappen.

Lang mochten we niet genieten van onze voorsprong want na een lichte trekfout van Ozzi legde de scheidsrechter de bal op de stip. De Sitter liet deze kans niet onbenut.

Even later viel sterkhouder John Schrauwen uit. Het doemscenario van de vorige bekercampagne dook weer op toen de vets. met te weinig valabele vervangers de wedstrijd (tegen de latere bekerwinnaar Cantincrode) in laatste instantie nog uit handen lieten glippen.

FC Kiel had echter zijn beste pijlen verschoten. Er vielen bij de blauw-witten een 3-tal spelers uit wat resulteerde in veldoverwicht voor de rossoneri van het Kiel.

Erik Mory, weer een sterke match, kon zich regelmatig doorzetten op de flank en ook Dennis kwam regelmatiger in schietpositie. Toch moesten we voor de winning-goal wachten tot minuut 75.

Een prachtige een-twee tussen Dennis en Marc Boehme werd door onze Hollander koelboedig voorbij de sterk keepende doelman Bracke geschoten.

Het slotoffensief bleef uit, de secuur spelende Racing- verdediging gaf geen krimp, en de kwalificatie was een feit.

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark