Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

vets.: Racing Kiel - Helderhoek: 1-0

Veteranen bericht gepost op: 28-01-2008

Na de ontnuchterende zaterdagavond, Beerschot had op een onbegrijpelijke manier verloren tegen een k*tploeg uit Brugge, was het vandaag de moment om de frustratie uit het lichaam te spelen.

Helderhoek was het slachtoffer van dienst. Probleem was wel dat we nog nooit van hen hadden gewonnen. Een moeilijke tegenstander dus. 1 man van Helderhoek verdiende voor de wedstrijd de nodige aandacht nl. de Carlo,hun snelle spits.
Hij kreeg vandaag een vaste verdediger op het lijf geplakt en dat was niemand minder dan Kris "the knife" Salden. Voor de rest speelden we in de vertrouwde 4-4-2.

Helderhoek zat kort op de bal waardoor we niet in ons normale spel geraakten. Bovendien zakten onze spitsen Dennis en Mory ver terug wat het allemaal wat rommelig maakte. Helderhoek had in het eerste half uur veldoverwicht maar veel kansen konden ze niet creeren. Zonder echt goed te spelen kregen we net voor rust nog 2 goeie kansen maar Erik Mory zag zijn schot gestopt door de doelman en Dennis krulde de bal tegen de deklat.

Na de zwakke eerste helft bleken de gemoederen serieus verhit. Er vielen harde woorden in de kleedkamer.

Blijkbaar is dit de manier om mekaar op te peppen want de 2e helft verliep veel vlotter.

Het beste van Helderhoek hadden we gehad en de Racing nam het heft in handen. Veel kansen kregen we niet want onze spitsen zaten stevig in de tang.

Na 20' kreeg Mory toch een unieke kans maar zijn kopbal ging meters over het doel. Naarmate de wedstrijd vorderde begonnen we stilaan meer kansen te krijgen maar schoten van Marc Boehme en Dennis waren te zwak om de HH-doelman te verontrusten.

10' voor tijd viel dan toch de beslissing. Bruno onderschepte de bal ter hoogte van de middenlijn en met een splijtende dieptepas werd Dennis alleen op doel gestuurd. Den Ollander werd in-extremis gehaakt en de scheidsrechter kon niets anders dan naar de stip wijzen . Dennis himself zette de penalty feilloos om. 1-0 .

Dave Thomas en Dennis kregen elk nog een unieke gelegenheid om de wedstrijd te beslissen maar beide heren faalden.

Helderhoek was niet meer bij machte om nog een kans te versieren waardoor de overwinning niet meer in het gedrang kwam.

Het was zeker niet de beste wedstrijd van de Racing maar dat was ook de verdienste van de tegenstander. Zij zaten zeer kort op de bal waardoor het moeilijk voetballen was.

Volgende week verplichte rust waarna we de laatste rechte lijn inzetten op weg naar een ereplaats.De ploeg

Hugo Davits

Jef De Cock - Dirk Vercauteren - Kris Salden - Dirk Huysmans (55' Eric De Cuypere)

Bruno Claessens - Dave Thomas - Marc Boehme - Eric Van Caethoven

Erik Mory - Dennis Gerritsen

n.g.: Rudy Franck

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark