Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

vets.: Stabelino - Racing Kiel: 1-7

Veteranen bericht gepost op: 20-01-2008

We schrijven zondag 20 januari 2008. Een winderige morgen onder de skipiste is het toneel van een wedstrijd tussen de veteranen van Stabelino en Racing Kiel.
Ondergetekende was samen met Luc Korthoudt, Jef De Cock en Rudy Franck als eerste ter plekke. In de kantine pronkt het logo van de roemruchte club uit Deurne. Ondergetekende geeft historische duiding en legt uit dat Stabelino genoemd is naar haar stichter(s), meer bepaald naar de familie Stabel. Een mooie naam.
Rudy Franck merkte op tegen Luc Korthoudt dat hij nooit een club moet stichten want Korthoudtino zou belachelijk zijn. We kunnen dit enkel maar beamen.

Omstreeks 10.15Hr kregen we de sleutel van de kleedkamer, een container met douches.
Het moeilijkste van de hele morgen kondigde zich aan: het aanduiden van de reserven. Jef De Cock gaf zich vrijwillig op en ook Dirk Vercauteren zou de bank warm houden. Eric De Cuypere kwam echter te laat aan waardoor Dirk wel aan de wedstrijd mocht beginnen.

Opvallende toeschouwer was de trainer van het 1e elftal, Dhr. Ronny Prins.
Ronny woont in de buurt en maakte van de gelegenheid gebruik om zijn Samson-hond zijn gevoeg te laten doen.

Wij hadden al een doorgedreven opwarming van Marc Boehme in de benen. Stabelino kwam samen met de scheids het terrein op gewandeld. Het was duidelijk dat dit ploegje er niet veel zin in had. 10 minuten later was het 0-1. De afslachting kon beginnen.


Mory had zijn topscoordersschoenen uit lang vervlogen tijden nog eens uit de kast gehaald want onmiddellijk na de 0-1 maakte hij er 0-2 van. Telkens was het onze kaaskop die de laatste pas verstuurde.

Toch kon Dennis het niet laten om zelf te scoren. Hij borstelde de 0-3 in de linker winkelhaak. Hoe de goals er kwamen kan ik me niet meer herinneren maar op de 34' scoorde De Caet de 0-4 en net voor rust maakte Mory de forfaitcijfers vol.

De rust wordt traditioneel gebruikt om de vervangingen door te voeren.
De helft van de ploeg had zijn schoenen al uitgetrokken maar enkel Dennis en Dirk Vercauteren mochten gaan douchen.

Stabelino bakte er in de 2e helft even veel van als in de eerste. Niks dus.
De Racing deed de voet van de gas waardoor het wachten was tot de 70e minuut voordat Bruno met een afstandschot de kreupele Stabelino-keeper kon verrassen.
Plezant was het al lang niet meer.
Gelukkig waren de groen-gelen heel sportief.
Het leek allemaal een beetje op zaalvoetbal. Maar ja, dat is een andere sport.
De Stabelino-doelman gaf Mory nog een 4e goal cadeau.In de laatste minuut liet onze keeper nog een onrechtstreekse vrije trap in doel rollen maar achteraf bleek die toch niet zo onrechtstreeks te zijn waardoor de eindscore uiteindelijk 1-7 werd.

Na de match werd er nog wat nagekaart. Wat als onze keeper die geweldige redding in de 1e minuut van de match niet had gemaakt ?
We zullen het antwoord nooit weten.

Volgende week komt Helderhoek op bezoek. Altijd een lastig ploegske. Al laten ze dit jaar veel van hun pluimen. Eigenlijk kunnen we stellen dat de Racing en Helderhoek van plaats zijn gewisseld.
Vorig jaar stonden zij op de 2e plek en nu zijn wij dat.
En volgend jaar wisselen we dan met OLVE.

De ploeg:
Hugo Davits
Kris Salden, Dirk Vercauteren (46' Rudy Franck), Filip Bellon, Luc Korthoudt
Bruno Claessens, Marc Boehme, Dave Thomas (60' Jef De Cock), Eric Van Caethoven
Erik Mory, Dennis Gerritsen (46' Eric De Cuypere)

Bruno

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark