Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

vets.: Racing Kiel - Cantincrode: 2-1

Veteranen bericht gepost op: 13-01-2008

De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar en al onmiddellijk een sleutelmatch. Bij verlies zouden we immers in de grauwe middenmoot terecht komen en bij winst konden we ons definitief in de top van het klassement nestelen.

Dr. Boehme moest in laatste instantie afhaken en Filip Bellon was geschorst.

Bruno Claessens en Eric Van Caethoven zaten met een weerbarstige verkoudheid en namen plaats op de bank.

De eerste helft verliep evenwichtig. Beide ploegen konden enkele goeie kansen afdwingen maar scoren was er niet bij. Dennis kreeg voor ons de beste kans maar de Cantincrode-verdediger kon nog net zijn voetje zetten en even later was het de beurt aan Dave Thomas die met een afgeweken schot de dwarslat raakte. Cantincrode was ook enkele keren dicht bij de openingstreffer maar Hugo en de halve verdediging konden de bal uit het doel houden.

In de 2e helft brak de wedstrijd open. De eerste counter van Cantincrode was onmiddellijk raak. Het zag er niet goed uit en toen sterkhouder John even later uitviel met een knieblessure leek het er op dat we onze eerste punten op eigen terrein zouden verliezen. Toch kwam de Racing terug beter in de wedstrijd. De verdediging, met een ijzersterke Dirk Huysmans, had de 3 spitsen in haar greep en het herschikte middenveld kwam ook beter voor de dag. Vooraan was Dennis stilaan onstuitbaar geworden. Een kwartier voor affluiten viel uiteindelijk de verdiende gelijkmaker.

Jef De Cock stuurde Bruno in de diepte. Met een uitgemeten voorzet werd Dennis bereikt die onhoudbaar binnenschoot. Een prachtig doelpunt.

Amper 3 minuten later was het weer prijs. Een vrije trap vanop rechts bleef in een bos van spelers hangen, een verdediger van cantincrode knalt de bal tegen het hoofd van Eric Van Caethoven en tot ieders verbazing verdwijnt de bal in doel. 2-1. Euforie ten top.

Cantincrode voerde de druk op en knalde van alle kanten op het doel maar Hugo kwam niet meer in de problemen.

Na 4 minuten extra-tijd floot de scheids de wedstrijd ten einde. De overwinning was een feit. Een gelijkspel was misschien een beter weergave van de wedstrijd geweest. Maar hoeveel keer hebben de Cantjes al niet ten onrechte tegen ons gewonnen?De ploeg:

Hugo Davits

Luc Korthoudt, Kris Salden, Dirk Vercauteren, Dirk Huysmans

Jef De Cock, Dave Thomas, John Schrauwen (55' Bruno Claessens), Eric De Cuypere (46' Eric Van Caethoven)

Erik Mory, Dennis Gerritsen

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark