Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

2e elftal: OLVAC - Racing Kiel : 1-4

2e ploeg bericht gepost op: 28-11-2007

Den 2 pakt opnieuw de drie punten en sluit terug aan bij de kopgroep. Na het 'trauma van OLVE' vorige week moest er opnieuw gewonnen worden om geruchten over eventuele trainerswissels te voorkomen. OLVAC onderging het spel en werd geraffineerd naar de slachtbank geleid.

De Racing maakte goed gebruik van de ruimte op het 'grote' veld van OLVAC en het creerde de ene uitgespeelde kans na de andere. OLVAC zag in de aanvangsfase nog wel een kans op de paal eindigen, maar liep voor de rest van de wedstrijd achter de feiten aan. In de eerste 45 minuten kon de Racing het door Roger 'Mouhrinho' gevraagde totaalvoetbal eindelijk in de praktijk brengen. De bal werd geduldig van Racingvoet naar Racingvoet getikt en waar nodig werd de juiste versnelling ingezet. Het eerste doelpunt viel rond het kwartier nadat n van de snelle combinaties werd afgerond door Hugo: 0-1. Het spelbeeld veranderde niet, OLVAC speculeerde op de counter en de Racing controleerde de wedstrijd.

Rond de 20ste minuut was het weeral prijs, toen een (zeldzame maar wel) minutieus afgemeten lange pass van Alex perfect in de loop van Spencer werd gelegd die zonder aarzelen de 0-2 op het bord schoot. De Racing verzuimde om de wedstrijd helemaal af te maken voor de rust en liet een handvol kansen onbenut, de ruststand bleef steken op een oververdiende 0-2.

Na de dramatische spektakelwedstrijd vorige week (3-0 voor/4-5 verlies!) was iedereen ervan bewust dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. OLVAC kon zelfs even aanklampen en hopen op beterschap toen een vrije trap rond de 50ste minuut werd binnengekruld: 1-2. Gelukkig hebben trauma's soms een positieve weerslag (De opvolgers van de Herald of Free Enterprise werden nadien voorzien van een beveiligde boegdeur) en de ploeg ging verbeten opzoek naar de veiligstellende goal. Even kwam er nog vertwijfeling in de rangen toen nieuwkomer (en nu al rots in de branding in de verdediging) Kevin geblesseerd het veld moest verlaten. Bart Royers (jawel, famillie van de 'Cosa Nostra' van de Racing) mocht zijn debuut maken bij den twee en dat zullen ze geweten hebben.

Vijf minuten later speelde Ahmid Spencer mooi vrij met een doorsteekpass, een koud kunstje voor onze 'Calimero' die de bal mooi gekruisd binnenschoot: 1-3. Nadat op het middeveld het nodige bloed gevloeid had en de supporters van de nodige sensatie waren gediend, achtte Bartje 'Cosa Nostra' Royers zijn kans gekomen. Een doorsteekpass lanceerde de youngster in een rush over de helft van de vijand achternagezeten door de laatste vedediger, aan de goal gekomen rondde hij keurig af met een puntertje in de korte hoek. De OLVAC keeper kon alleen maar spartelen als een vis op droog water: eindstand 1-4.

De Racing speelde met veel vertrouwen en lijkt elke week sterker voor de dag te komen (desondanks de vele afwezigen en de momenteel kleine kern). In het klassement doen we een goede zaak want zowel VDP als Cantincrode lieten kostbare punten... Volgende week zal de wedstrijd tegen VDP met uiterste concentratie, motivatie en nodige bloedvergieten moeten worden aangevat om alsnog als outsider voor het kampioenschap de winterstop in te gaan...

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark