Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

2e elftal: Nieuw Stabroek - Racing Kiel : 1-3

2e ploeg bericht gepost op: 13-11-2007

Een glansloze overwinning tegen een te zwakke tegenstander levert 3 belangrijke punten op in de strijd om ere-metaal. Nieuw Stabroek speelde 'zeer verassend' en door menig voetbalanalist geroemd poldervoetbal zoals nooit eerder vertoond op de Belgische velden: lange bal en lopen maar.

De Racing ging wel meteen op zoek naar de openingsgoal en speelde de eerste 10 minuten gretig aanvallend voetbal, maar kon z'n spel nooit 'echt' opdringen. Een goed aangesneden corner die door Youssef werd binnengeknikt werd nog net van de lijn geranseld door de Stabroek verdediging. Maar even later was het dan toch raak, ik sneed zelf de baklijn in langs de rechterkant en leg de bal met overzicht terug voor de aanstormende gelegenheidsspits Jan "zonder vrees" Stuyck die de bal in n tijd via de keeper binnentikte: 0-1.

Vanaf dan bleef de eerste helft verder kabbelen op een zeer laag niveau, Nw. Stabroek kon zelfs nog aanspraak maken op de gelijkmaker toen de lange bal goed viel achter onze verdediging en de Stabroek spits alleen op de keeper afstormde. Maar dat was buiten onze keeper Svenneke Raes gerekend die zonder veel moeite de aanval in de kiem smoorde en z'n oude vorm leek terug te hebben gevonden want bij een daaropvolgende corner snoerde hij de mond van alle criticasters die hem vergeleken met 'vliegenvanger' en 'rotsmoel' Stijn Stijnen, toen hij de bal met een vuistslag naar het B-terrein verwees.

De ruststand bleef aldus op 0-1 steken bij de winderige steppe in Stabroek. De tweede helft bleef een beetje hetzelfde spelbeeld, toch probeerde Stabroek zowaar enkele passes over de grond te spelen.

De Racing gaf Stabroek dan maar een koekje van eigen deeg, toen een 'lange bal' over de verdediging viel en alweer de onvermijdelijke 'speedy Gonzalez' Ahmid er alleen vandoor ging. De keeper bleef geduldig wachten op z'n doellijn (nooit gezien!) en twijfelde nog even om opzij te springen maar Ahmid wandelde hem alsnog rustig binnen: 0-2 55ste minuut, een duidelijk geval van positieve discriminatie of waren er chinezen in de buurt gesignaleerd ?

Even later wierp het vroeg storen op de Stabroek verdediging zijn vruchten af. Een 'onvoorspelbare' breedtepas werd door mezelf onderschept, nog voor ik goed en wel de bal onder controle had stond de keeper (deze keer wel uitgekomen!) al aan de hoek van de baklijn, n van de makkelijkste goals uit m'n Kielse carrire, droog naast de keeper binnengeschoven: 0-3. In de 92ste minuut kreeg Stabroek nog een cadeautje (weeral) vanuit een stilstaande fase, foutbal vanop rechts rustig aan tweede paal binnengekopt: 1-3 de eindstand. Na de wedstrijd zijn we nog bij de lokale Chinees gaan eten en de zuster van de Stabroek doelman was aldaar gesignaleerd...

Den twee doet een uitstekende zaak dankzij de Vremde boys die leider OLVE in bedwang hielden. Als klap op de vuurpijl mobiliseert u allen komende zondag naar het Kiel voor den topper uit de oude doos Racing 2 - OLVE 2, een wedstrijd die vroeger menig kampioenschap bepaald heeft, 10u30 aftrap; vuurwerk en bengaals vuur toegelaten. Iedereen op tijd aan den baxter en met wat oer-Hollands lef kunnen we iedereen verslagen ! Een kleine quote vanuit het Olve kamp om iedereen te motiveren : "...op training aanwezig zijn, want volgende week wacht ons een nieuwe uitdaging: uit op Racing. Nooit gemakkelijk, remember boys??" 'Nooit gemakkelijk'lijkt me een klein understatement, tijd om de nieuwe generatie OLVE-boys wat traditionele waarden uit de geschiedenis van de reserven-ere afdeling bij te brengen...

Steven P.

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark