Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Vets. : Racing Kiel - Nieuw Boechout : 5-1

Veteranen bericht gepost op: 22-10-2007

Eindelijk nog eens met plezier aan een verslag beginnen.

Dirk Vercauteren was belet maar voor de rest was iedereen van de partij. Interim-coach Ludo opteerde voor het eerst in 50 jaar voor een 4-4-2 en een zeer sterke bank met o.a. Eric Van Caethoven, Luc Korthoudt en Erik Mory. Een keuze die op zijn minst verrassend mag genoemd worden. Een winnende coach heeft echter altijd gelijk. Als er dan uiteindelijk een monsterscore bij mekaar wordt getrapt, dan worden er zelfs vergelijkingen gemaakt met de Mourinho's van deze wereld.

Alhoewel net met 11, waren de meeste Rugbyspelers van NB van de partij. Om weer overlast in het gastenboek te vermijden wil ik er onmiddellijk aan toevoegen dat Rugby een faire sport is waar de meeste spelers toch redelijk uit de kluiten gewassen zijn. Vandaar de vergelijking.

We zaten eigenlijk onmiddellijk in de wedstrijd en enkele goede kansen werden gecreeerd.

Rond minuut 20 was het raak. Een slechte uittrap van de doelman werd door John onmiddellijk tot bij Dennis gekopt en zulke kansen laat onzen Hollander nooit onbenut. Bal perfect in het hoekje duwen en 1-0.

Lang duurde de pret echter niet. Bij de eerstvolgende aanval claimde NB een (terechte) strafschop maar de scheidsrechter floot niet. Even later gaf hij wel een lichte foutbal aan de rand van de back-lijn. De vrije trap werd keihard in doel gepoeierd. 1-1.

Hugo redde daarna nog een gemaakte goal en wij trapten nog eens op de lat waardoor het 1-1 bleef tot aan de rust.

Tijdens de rust mocht onze, nu al legendarische, bank het veld betreden.

De Racing nam onmiddellijk de match in handen. De wurggreep zou 45 minuten aanhouden.

Erik Mory, wat een invalbeurt, dolde met zijn tegenstander en liep alles en iedereen voorbij. Zijn eerste knal op doel was onmiddellijk raak. 2-1.

Even later was het weer Erik die Bruno mooi vrijspeelde. Deze laatste aarzelde niet en gaf Boechout het genadeschot. 3-1.

Hugo behoedde ons nog voor de 3-2 maar daarna was het over en out voor onze gasten.

Eric en Erik zorgden uiteindelijk voor de 4-1 en 5-1. De score had nog hoger kunnen oplopen maar de doelpunten werden gespaard voor de volgende weken.

Dit was een goeie match. Doordat de lat bij aanvang van het seizoen vrij hoog werd gelegd, lijkt deze ruime zege als vanzelfsprekend. Hopelijk is de motor definitief aangeslagen en gaan we op deze weg verder.De ploeg:

Doelman: H.Davits

Verdediging: J. De Cock, K. Salden, F. Bellon, D. Huysmans

Middenveld: B. Claessens, D. Thomas (70' L. Korthoudt), M. Boehme, E. De Cuypere (46' E. Van Caethoven)

Aanval: J. Schrauwen, D. Gerritsen (46' E. Mory)

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark