Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

2e elftal: Simikos - Racing Kiel : 0-1

2e ploeg bericht gepost op: 15-10-2007

De tweede ploeg moest na de collectieve "off-day" van vorige week iets recht zetten en deed dat ook. Het versloeg Simikos met het kleinste verschil en sluit terug aan bij de kop van het klassement.

De Racing begon furieus, met een aanvallend ingesteld elftal legde het meteen snedige combinaties op de mat. Al na enkele minuten moest de Simikos goalie de bal na een corner uit de touwen vissen, maar een vermeende duwfout gooide roet in het eten. Nochtans viel de kopbal van Kristof "de prof" mooi in de kruising.

Even later zorgde diezelfde Kristof na een inworp voor de beslissende assist: een borstcontrole werd gevolgd door een voorzet met de rug naar de goal waarna Olivier "Van Nistelrooy"-gewijs voor z'n man kroop en de bal binnenknikte: 0-1.

Simikos was duidelijk niet bij machte om de verdediging te ontwrichten en voetbalde amper kansen bij elkaar. Als de bal dan tweemaal per ongeluk over de verdediging botste, schrok de Simikos spits zodanig van de felgekleurde cadeauverpakking dat hij vergat waar de goal stond.

De Racing had de wedstrijd gedurende een groot deel van de wedstrijd onder controle, maar moest toch een dolle tien minuten ondergaan (rond de 65ste minuut). Even werd er wat gezaagd en geroepen op elkaar waardoor de organisatie en scherpte wat wegviel en Simikos druk kon zetten, echte kansen leverde dit gelukkig niet op.

De Racing was nog te onzorgvuldig in de aanvallende linies en liet het na om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Youssef kwam uiteindelijk nog het dichtst bij een doelpunt toen hij op corner van Spencer met een perfect getimede kopbal de lat deed trillen. Abder miste dan weer scherpte toen hij een assist kreeg van de Simikos goalie en alleen op hem kon afstormen in de laatste seconden van de wedstrijd.

Een verdiende overwinning met als resultaat de 3de plaats in het klassement en zowaar de beste verdediging van de reeks met slechts 5 tegendoelpunten. Statistieken om vertrouwen uit te putten voor de topper volgende week op de hel van't Kiel tegen Cantincrode in de strijd om ere-metaal.

Anthonny maakte geen onopgemerkt debuut in de 'beste verdediging van de reeks' en won zowat al z'n duels op de rechterkant. Alex spoelde de negatieve kritiek van vorige week door met een puike prestatie in zijn getrouwe positie als laatste man... hopelijk volgende week iedereen fris en scherp voor de clash...Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark