Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

1e elftal: Racing Kiel - VDP: 1-1

1e ploeg bericht gepost op: 30-09-2007

Vandaag kwam de koploper van de huidige competitie, VDP, naar het kiel afgezakt. Door de blessure van Mouch mocht Dane voor het eerst dit seizoen in de basis starten.

Het werd een goede match waarbij er regelmatig knap voetbal op de mat werd gelegd.

Aanvankelijk kon de Racing gelijke tred houden met VDP maar naarmate de tijd vorderde nam het betere voetbal van VDP de bovenhand op de fighting-spirit van onze rosoneri. Toch creeerden beide ploegen weinig kansen.

Het doelpunt kwam dan ook tot stand op een zeer lullige manier. Een voorzet vanop rechts werd door een aantal Racing-verdedigers fout ingeschat en de verbaasde Nicolas trapte de bal ongelukkig in eigen doel. 0-1 na 30' .

VDP bleef de beter voetballende ploeg maar de Racing kon toch met het kleinste verschil de rust ingaan.

Na de rust veranderde de wedstrijd compleet.

De Racing nam de match volledig in handen, won bijna alle duels, en drukte VDP tegen het eigen doel. Ibrahim zorgde constant voor dreiging en het middenveld zorgde nu wel voor de aanvallende impulsen.

Toch moesten we wachten tot de 75e minuut om de verdiende gelijkmaker te scoren. Een listige lobbal van Ré kon in-extremis door de sterkspelende VDP-doelman tegen de lat worden geduwd, maar de goed gevolgde Matthi kon toch gelijkmaken. 1-1.

Het leek er op dat de Racing tevreden was met een puntendeling. Plots werd het initiatief weer aan VDP gelaten. Het resultaat bleef niet uit. Een poeier tegen lat en paal en de uitsluiting van Nicolas zorgden nog voor heel wat bewogen momenten op de helft van onze boys. Uiteindelijk bleef de stand 1-1. Weeral een mooi resultaat tegen een topper uit de reeks. Nu dit niveau aanhouden tegen de mindere goden uit de reeks.

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark