Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

2e elftal: Oxaco - Racing Kiel 1-3

2e ploeg bericht gepost op: 23-09-2007

Met een 9 op 9 heeft de tweede ploeg een droomstart verder gezet. Een felbevochten wedstrijd werd dankzij een sterke tweede helft winnend afgesloten.

Met een zo goed als onuitgegeven middenveld had de Racing het de eerste helft knap lastig. Eerst miste de Racing nog wel een penalty en zelfs de herneming in open doel, maar Oxaco kwam verdient op voorsprong en dankzij een allerte Sven Raes en het doelkader bleef de schade beperkt. Meer nog, vlak voor rust wisten we na een zeldzame vlotte combinatie vanop links, waarin ikzelf de beslissende pass voor doel krulde, toch gelijk maken. De bal viel perfect achter de verdediging en werd door Abdir na enig 'gefrommel' binnengeprikt: 1-1 was de ruststand.

De tweede helft toonde de Racing zijn ware gelaat en werd Oxaco voetballend overtroffen. Verdedigend gaven we amper nog kansen weg door o.a. een sterk spelende 'Philleke' Vastmans en een beter defensief georganiseerd middenveld. Toch duurde het nog tot de 70ste minuut voor we verdient op voorsprong kwamen, een afgemeten voorzet vanop links door de pas ingevallen super-Spence werd mooi in de hoek gekopt door 'Fadr (?)': 1-2.

Enkele open kansen om de wedstrijd te beslissen werden nog onverholpen verkwanseld tot super-Spence dankzij een splijtende pas alleen op doel mocht afstormen en als een echte matador het gewonde dier dood deed: 1-3 in de 85ste minuut.

De Racing blijft op koers voor de topper volgende week tegen VDP, een klassieker uit de oude doos. Doch dient enige relativatie zich op, aangezien de eerste helft ronduit slecht was en we van geluk mochten spreken dat Oxaco zijn kansen niet benutte. Een wedstrijd met twee gezichten waar we hopelijk onze lessen hebben uit getrokken en met geslepen messen op de hel van het Kiel zullen moeten aantreden volgende week...

Steven P.

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark