Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Vets.: Bacwalde - Racing Kiel: 4-1

Veteranen bericht gepost op: 23-09-2007

Hebben we ons voor de seizoensaanvang overschat of botsen we momenteel op enkele toppers uit de reeks?

2 verliesmatchen op 3 is niet echt een gedroomde competitiestart.
Deze week moesten we nog steeds de diensten missen van Dave Thomas die iets te laat was geland om nog mee te ballen en John Schrauwen die nog te veel last had van een blessure. Bizar was ook het feit dat Dirk Vercauteren niet aanwezig was. Was het de sms die deze week niet verstuurd werd die voor twijfels had gezorgd?

Het eerste kwartier verliep evenwichtig. Bacwalde had het meeste balbezit maar de Racing counterde gevat.

Het bleef echter 0-0. Rond de 25' was het wel bingo.
Bruno stak de bal in de diepte naar Dennis die zijn verdediger uitkapte. Deze gebruikte zijn arm om 'Den Ollander" het scoren te beletten met een penalty als logisch gevolg. Dennis zette de strafschop feilloos om.

Dit was min of meer het laatste wapenfeit van onze ploeg. Bacwalde combineerde vlot en de Racing moest achter een ongrijpbare bal lopen.

Een doelpunt kon niet uitblijven. De goal viel, zei het op een licht gefloten fout voor het doelgebied. De lokale specialist krulde de bal mooi in de rechterbovenhoek. 1-1.

Bacwalde ging op haar elan door en even voor rust werd de 2-1 door een bos van spelers binnengeknald.

Tijdens de rust werd er afgesproken om uit een ander vaatje te tappen. Aanvankelijk lukte dit redelijk tot goed. Vooral het eerste kwartier bleven we de evenknie van het sterke Bacwalde. Toch viel het doelpunt aan de foute kant. Het werd 3-1. Een enorme domper die we iet meer te boven kwamen. We moesten blijven hollen achter een ongrijpbare bal en Bacwalde deed er nog een schepje bovenop. De lokale spits bracht met een mooie stiftbal de 4-1 op het bord. Wat er daarna nog gebeurde is niet voor publicatie vatbaar en zou alles maar op de spits drijven. Als Bacwalde dit niveau kan aanhouden, (vorig jaar konden ze dat niet)dan wordt dit de te kloppen ploeg.

Tot slot:

In het voetbal bestaat altijd een kans om te verliezen. Pech, een totale off-day of gewoon een sterkere tegenstander, kunnen hiervan de oorzaak zijn.

Verliezen doe je echter steeds met heel de ploeg.

Volgende week komt vdp op bezoek. Een ideaal moment om orde op zaken te stellen.


Verslag door de Bacwalde-bril kan je hier vinden.

De Ploeg: Hugo Davits, Luc Korthoudt, Filip Bellon (80' Patrick Vanbeneden), Kris Salden, Bruno Claessens, Jef De Cock, Marc Boehme, Eric Van Caethoven (Dirk Huysmans), Eric De Cuypere, Erik Mory, Dennis Gerritsen.

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark