Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Vets. : Racing Kiel - OSSMI 5-1

Veteranen bericht gepost op: 16-09-2007

Na de ontnuchterende competitiestart van vorige week stond iedereen vandaag op scherp. Het beste bewijs hiervan was dat onze squadra het veld reeds opliep op het moment dat de eerste college-jongen de kleedkamer binnenwandelde.

Een goed teken bleek achteraf. Dennis nam voor de wedstrijd voldoende tijd om Mory nogmaals het Hollands ABC van het voetbal uit te leggen. Achteraf bleek dit wel zijn vruchten af te werpen want beide spelers verdeelden alle doelpunten onder mekaar.

De Racing was heer en meester en de eerste kansen kwamen er al snel aan. John liep de hele OSSMI-verdediging voorbij maar zijn plaatsbal miste precisie.

Even later moest onze robuuste spits met een blessure het veld verlaten. De ploeg werd herschikt. Zo kwam Eric De Cuypere op rechts, Bruno naar het centrale middenveld en Dennis naar de spits. De wissels zorgden blijkbaar voor heel wat verwarring bij onze tegenstander want onmiddellijk daarna kon Mory op zijn eigen gekende stijl doorzetten en via de doelman verdween de bal in doel: 1-0.

Kansen kwamen er genoeg maar doelpunten bleven uit.

OSSMI kon weinig dreigen en wanneer ze dan toch vooraan geraakten dan stond er een ijzersterke verdediging om alles vakkundig op te lossen.

Vlak voor rust kon Dennis de geruststellende 2-0 tegen de touwen tikken.

Na de pauze kregen we hetzelfde spelbeeld al moesten we nu slechts 2' wachten voor een goal. Bruno trapte een verre voorzet naar Mory die met een zeeeeeeeer hoge trap het hoofd van Dennis bereikte. Onze Hollander twijfelde niet en kopte de 3-0 voorbij de keeper.

4' later was het 4-0. Dennis gaf de bal mooi mee aan Bruno die Mory afzonderde voor de doelman. Erik bleef kalm, dribbelde de keeper en schoot laag binnen.

OSSMI had nog maar net afgetrapt of de forfaitscore stond op het bord.

De libero talmde wat te lang zodat Dennis hem de bal eenvoudig afsnoepte. Alleen voor doel bewees hij nogmaals wat een klassespits hij is.

De wedstrijd was gespeeld en het spel verwaterde.

OSSMI kon nog wat dreigen en zelfs tegenscoren maar dat kon de pret niet bederven.

De Racing speelde, net als vorige week trouwens, een sterke wedstrijd.

Hopelijk vallen de blessures van John en Fil wat mee zodat we de volgende topmatch met een complete kern kunnen aanvatten.

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark