Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

2e elftal: Racing Kiel - Vos Reinaert : 3-2

2e ploeg bericht gepost op: 16-09-2007

De eerste wedstrijd in de hel van het Kielpark moest voor vuurwerk zorgen na de puike prestatie van vorige week. Vos Reinaert moest voor de bijl gaan in een vroegtijdige zespunten wedstrijd. Coach Roger Walschaerts had z'n huiswerk goed gemaakt en wijzigde de ploeg met oog voor detail. De sterk ingevallen Abdir die vorige week de Racing op rozen schoot mocht starten in de spits en ook het middenveld werd versterkt door Dean die na een 'hete' vakantie zijn vorm voor de eerste ploeg bij de reserven moest hervinden.

Al snel werden de machtsverhoudingen duidelijk, de Racing speelde snedig en leek af te stevenen op een 'makkelijke' overwinning. Desondanks wierp een corner van Vos Reinaert in de 25ste minuut roet in het eten. De bal werd aan de eerste paal door een aanstormende speler van de tegenpartij al te makkelijk in het dak van het doel 'gelopen'. Een schoonheidsfoutje zo bleek later, maar op dat moment een serieuze domper aangezien onze goalie nog geen bal in zijn richting had zien komen: 0-1. De Racing kreeg even een mentale tik en sloeg er gedurende een vijftal minuten niet meer in om enig combinerend vermogen op de mat te leggen. Toch bleek de teamgeest het even later te halen van de tegenslag en trok de Racing zich terug recht, Vos Reinaert moest en zou voor de rust nog bezwijken...

En zo geschiedde: een knappe driehoek die vanuit een inworp werd ingezet in n tijd resulteerde in een degelijke voorzet van mezelf (Percy voor de vrienden) omstreeks de 40ste minuut. De aanstormende Dean kon net niet binnenkoppen maar dat was buiten de altijd scorende Ahmid gerekend die aan de tweede paal rustig controleerde en de oververdiende 1-1 binnenschoof.

Na de rust eigenlijk een beetje hetzelfde verhaal, Vos Reinaert wist na een dubieus handsspel tegen te prikken en scoorde uit hun tweede kans van de wedstrijd de onverdiende 1-2. Wel dient gezegd dat het een schot was dat deed denken aan de gloriejaren van Ronald Koeman, hard strak en perfect geplaatst in de hoek, Svenneke Raes stond erbij en keek ernaar. Alweer bleef de Racing vertrouwen in eigen kracht en drukten we Vos R. gedurende de rest van partij tegen de eigen achterlijn. Kans op kans scheerde rakelings naast maar het was toen al duidelijk: Vos R. was een zinkend schip klaar om gekeldert te worden. Roger zag dit en deed er nog een tactisch schepje bovenop door resoluut voor het risico te kiezen, achteraan man tegen man, wat schuifwerk op het middenveld en een spits extra.

De wijziging wierp zijn vruchten af, net terwijl de coach van de tegenpartij onderweg was voor een pak pampers voor zijn verdediging sloegen de Kielse Rossoniri toe. Een corner van mezelf werd na wat geharrewar door Dean hard binnengeknald: 2-2. De pampers werden nog in gebruik genomen door Vos R. maar konden de druk niet verhelpen, de kroniek van een angekondigde dood voltrok zich in de 75ste minuut na alweer een corner van mezelf die door super-sub Kristoff Brijs hard in het dak van het doel werd gekopt: 2-3, eindelijk weerspiegelde de stand enigzinds de machtsverhoudingen op het veld. Vos Reinaert eindigde de wedstrijd met dichtgeknepen billen en mocht van geluk spreken dat ze op de hel van het Kiel alsnog een rol van betekenis hadden gespeeld.

Zes op Zes de Racing 2 begint al te dromen van Europees voetbal en liet blijk van een hecht blok dat klaar was om te vechten voor elkaar. Volgende week op bezoek bij de college-boys van Oxaco hopelijk hebben zij hun pampers reeds op voorhand besteld.

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark