Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Vets.: Familia - Racing Kiel: 2-0

Veteranen bericht gepost op: 09-09-2007

De eerste wedstrijd naar Familia. Er zijn aangenamer momenten in een voetbalseizoen. Vorig jaar was dit een van de enige ploegen waar we geen punten tegen behaalden.

Na vandaag durf ik te stellen dat dit ploegje ons niet ligt.

Onze uitgebreide kern kon onmiddellijk dienst doen want Eric Van Caethoven,Dave Thomas en Rudi Franck hadden een vakantie gepland en Jef De Cock had zich geblesseerd.

De discussie over de ploegopstelling had volgend resultaat opgeleverd.

In de goal: Hugo

Achteraan: Vercauteren, Salden, Huysmans

Midden: Claessens, Boehme, Bellon, Dennis en Eric De Cuypere

Vooraan: John en Mory

Vermits de aangeduide scheidsrechter zijn kat stuurde nam Paul Struijs de verantwoordelijkheid om deze topwedstrijd (dit zal later op het seizoen blijken) te fluiten.

Slechter kon de competitie niet starten. Een verre uittrap van de Familiakeeper, ongetwijfeld de ster van zijn ploeg, zorgde voor verwarring in onze verdediging en de voorzet vanop rechts werd onmiddellijk in doel verlengd. 1-0 na 5' . Onze verdediging had duidelijk veel moeite met de sterke spits want de keren dat Familia de bal vooraan kreeg was het groot alarm.

De wedstrijd was qua veldspel volledig in evenwicht. De Racing speelde sterk maar kon weinig kansen afdwingen.

Na 20' mocht Hugo zich voor de 2e keer omdraaien. Een hoekschop werd op doel gekopt, Hugo diende de bal te lossen en een Familiaan zorgde voor de overdreven rustscore.

De 2e helft stond er maar een ploeg op het veld maar de sterke Familia-defensie gaf geen krimp. De druk werd nog opgevoerd maar de schoten van Marc Boehme, Bruno Claessens en Erik Mory werden op miraculeuze wijze door de Familia-doelman uit doel geranseld.

Langs de andere kant kreeg Familia nog een strafschop maar de scouting van vorige week (alle strafschoppen naar rechts) en een kattensprong van Hugo hield de al overdreven 2-0 op het bord.

Een goede wedstrijd van beide ploegen. Al koop je daar niks voor.

Volgende week beter tegen OSSMI.

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark