Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

OSSMI - Racing Kiel vets.: 1 - 2

Veteranen bericht gepost op: 04-02-2007

De weken van de waarheid zijn aangebroken. Een 6-tal ploegen staan te dringen om hun plaatsje in de hoogste afdeling te vrijwaren. OSSMI en Racing Kiel zijn een van die zes. Een levensbelangrijke wedstrijd stond dus op het programma.

Erik Mory was met griep afwezig maar in de plaats kwam Stefansky terug. Zeker geen verzwakking dus.

De wedstrijd diende aangevat te worden met een gelegenheidsscheidsrechter, tevens speler van OSSMI. Bij aanvang hadden we wel onze vraagtekens maar achteraf bekeken was dit een van de besten die we dit seizoen mochten begroeten.

De wedstrijd ging vlot op en neer. OSSMI had het meeste balbezit maar het was de Racing die de eerste kansen afdwong. Zo kon Lu zich na 5 minuten goed doorzetten maar zijn schot werd door de goalie met veel bravoure uit doel gebokst. Op het kwartier een korte hoekschop Stefansky - Bruno. Deze laatste trapte een gemeten voorzet naar Eric Van Caethoven die de bal keihard in doel knalde. 0-1. OSSMI was even van de kaart. Na 20' een dubbelpas Lu - Stefansky en de doelman diende foutief in te grijpen. Strafschop. Dirk Vercauteren nam zijn verantwoordelijkheid maar de keeper redde miraculeus. Even later trapte diezelfde Vercauteren nog eens tegen de paal. Het leek ons weer niet mee te zitten.

Toch konden we onze voorsprong nog voor de rust uitdiepen. Kristof Stefansky trapte tussen een bos van spelers naar doel en lepe Lu liet de bal even afwijken.

0-2.Schitterend !!

Toch kon OSSMI nog voor de rust tegenscoren. Een aarzeling op het middenveld en een prachtige dieptepas werd zonder pardon naast Hugo binnengetrapt. 1-2 en rust.

De 2e helft begon andermaal met pech. Een vrije trap net buiten het strafschopgebied werd door onze specialist Dave tegen de bal getrapt en even later kreeg Dennis nog een mooie kopbalkans maar hij mikte te hoog.

OSSMI voerde de druk op en de Racing trok zich terug. Het was nu aan doelman Hugo Davits om zich als uitblinker op te werpen. Hugo redde 2 gemaakte doelpunten op fantastische wijze. In de zeer lange blessuretijd hadden we nog de kans om de wedstrijd definitief te beslissen maar Lu en Stefansky faalden.

De ref floot af. De overwinning was binnen. De volgende 2 wedstrijden niet verliezen en de redding is een feit.

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark