Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Ossmi - Racing Kiel 0 - 2

1e ploeg bericht gepost op: 24-01-2007

Nadat vorige week de match van de waarheid werd gewonnen, kon tegen Ossmi een belangrijke 2de stap gezet worden in het kader van het behoud. Ossmi bleek bij eerdere ontmoetingen ons zwart beest en aldus een moeilijke klif die diende te worden genomen.

De wedstrijd was net afgetrapt toen winterse buien ons meteen deden herinneren aan pasgestreden ontmoetingen in de Kielse Westhoek. OSSMI bleek in het openingskwartier de gevaarlijkste ploeg en onze ondertussen ingeburgerde 'nieuwkomer' in doel hield de 0 op het bord.

De duels werden bitsiger naarmate het veld natter werd en na ongeveer 25 minuten sloeg het noodlot toe. Een speler van Ossmi schoof met gestrekt been in op de ook aankomende (tevens sneller op de bal) en schuivende Pan Luypaers. Een zware botsing is het resultaat, met dramatische afloop voor onze technische motor op het middenveld Pan: een scheenbeenbreuk, seizoen afgelopen ... en een lange revalidatie voor de boeg. Een tweede oorlogsslachtoffer nadat 'great old' Kurt Simons vroeg in het seizoen werd verwezen naar het veldhospitaal.

De wedstrijd bleef licht in het voordeel van Ossmi maar na 45' stond de 0-0 nog op het bord. Ronny Prins ontpopte zich tijdens de rust tot kleine generaal en pepte de gemoederen zwaar op, enkel met de nodige overlevingsdrang kon er vandaag gewonnen worden.

De tweede helft werd opgedragen aan onze kameraad Pan en zo geschiedde ... Er werd steeds meer terrein gewonnen op de vijand, de Racing vocht zich terug in de wedstrijd. Na ongeveer 20 minuten stuurt de Nourre een afgemeten diepe bal naar Ré die deze met de nodige klasse op z'n borst klaarlegt en dan volleygewijs in het dak van het doel knalt. 0-1 bloedwraak in de zuiverste zin van het woord!

De Racing liet zijn tanden zien en was gebrand om de nul te houden, de scheidsrechter verloor meerdere malen zijn zin voor perceptie en ging gretig in de fout bij het uitdelen van kaarten, daarom werd er beslist om een quotering in te voeren voor de scheidsrechter in elk verslag. Na anoniem overleg scoort de scheidsrechter: 1 op 10.

De Racing verdediging verdiend een pluim: Manu, Nico en Gilbert wonnen alle duels in de tweede helft en als het dan nodig was om echt punten te pakken stond 'Flying' Filip in de goal om de bal desnoods met kroonjuwelen te stoppen.

Rond de 75ste minuut werd Ossmi doodgemaakt toen Nourre een mooie combinatie inzette met de, net ingevallen Christopher in de hoek van de grote baklijn, teruggelegd naar de aanstormende levende legende Marc Boehme die van ver buiten de baklijn de bal 'premier-league-gewijs' keihard laag in de rechterhoek knalde: 0-2, de tweede goal van fabelachtige voetbalmakelij, de Racing op rozen.

0-2 bleef uiteindelijk de eindstand in een wedstrijd met 2 gezichten. Pijn en verdriet voor het dramatische afscheid van Pan en euforie inzake het behoud. Maar zoals gezegd werd deze collectieve daad van kameraadschap opgedragen aan onze kleine strijder met de snelle voeten !

We doen alweer een goede zaak en lopen uit tot 4 punten op Vremde (voorlaatste), volgende week terug de loopgraven in tegen ditzelfde Vremde en de apotheose inzake het behoud zou weleens voltrokken kunnen zijn ... hopen op een vol stadion en bengaals vuur, na een 9 op 12 lijkt spektakel in de maak !Steven P.

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark