Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Helderhoek - Racing Kiel vets.: 2-1

Veteranen bericht gepost op: 22-01-2007

De kampioen van de reeks is gekend.

De gelukkige heet Helderhoek. Proficiat mannen !

Wie immers zoveel geluk in 1 match heeft, hoeft niks te vrezen, zelfs niet van veel sterkere ploegen als OLVE, Cantincrode of Familie.

De Racing begon met een "noodploeg" maar uit het verleden weten we dat dit meestal goede resultaten geeft.

De volledige achterlijn diende vervangen te worden evenals onze topschutter Lu, die van zijn werkgever de opdracht had gekregen om iets zinnigs neer te pennen over de snertmatch AA Gent - FC Brugge. Jammer want hij was wellicht de ontbrekende factor.

Ondanks de vele afwezigen stond er toch een stevige ploeg tussen de kalklijnen. Hugo terug in de goal, Dave op de libero, Kris en Beeckmans (beresterke match. Wat zouden we die toch goed kunnen gebruiken) op de man, Bruno, Caethoven, Dennis den Hollander en De Cuypere in het midden, Stefansky achter de spitsen en Mory en Pat in de aanval.

De eerste helft was gelijk opgaand. Helderhoek counterde vlijmscherp en Racing Kiel kwam er ondanks de strakke tegenwind geregeld al voetballend uit.

Het was op een van die snelle counters dat we echter op achterstand kwamen. Balverlies werd onmiddellijk ingespeeld op hun snelle spits die met een droge knal de 1-0 op het bord knalde.

De Racing bleef echter goed voetballen maar echt gevaarlijk waren we niet.

Hetzelfde spelbeeld diende zich aan tijdens het eerste kwartier van de 2e helft. Racing Kiel veel balbezit en goed voetbal maar weinig doelgevaar.

Langzaam maar zeker werd het echter eenrichtingsverkeer.

Door het goede spel en de strakke wind werd Helderhoek tegen het eigen doel gedrukt. omstreeks het half uur kopte Dennis een voorzet van Kristof tegen de lat. Het zou de laatste pech niet zijn. 5' later werd een Hoekschop van Bruno door Eric Van Caethoven in doel gebuffeld maar de scheidsrechter keurde de goal in een vlaag van zinsverbijstering af. Ik zei hem na de wedstrijd dat het gewoon een geldige goal was. De vriendelijke man antwoordde: "Dat weet ik eigenlijk zo ni."

Tja, waar zijn we dan mee bezig?

5 minuten voor affluiten kregen we uiteindelijk loon naar werken. Stefansky balletje naar Bruno die Dennis vrijspeelt en den Hollander trapt de bal buitenkantje voet in de verste hoek binnen. Uitzinnige vreugde.

De wedstrijd leek gelopen. 2' voor tijd gebeurde echter het onwaarschijnlijke. Helderhoek had nog eens de eer om op onze helft te komen en de flutvoorzet wordt alsnog over de doellijn getrapt door hun zonnebankbruine invaller. 2-1. Voetbal kan hard zijn.

Vanaf nu beginnen de weken van de waarheid.

De volgende wedstrijden zullen beslissen of we volgend jaar al dan niet in de hoogste reeks mogen blijven.

Voetballend zijn we bij de beste ploegen van de reeks.

Het moet lukken, er zijn geen excuses !!

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark