Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Racing Kiel - Vos Reinaert : 3-0

1e ploeg bericht gepost op: 18-01-2007

Een wedstrijd van wereldbelang inzake het behoud van de eerste ploeg. Men vergat zelfs even alle oorlogen, hongersnoden, de opwarming van de aarde, e.a. wereldproblemen. In het Kielpark omstreeks 14u30 werd een 90 minuten durende oorlog afgetrapt die weleens het sleutelmoment van het seizoen kon worden. Want, mits verlies tegen de rode lantaarn zou dit ons danig dieper in het degradatiemoeras duwen.

Het veld was ondanks de alreeds vastgestelde onbespeelbaarheid, nog onbespeelbaarder... de modder voerde ons mee in de loopgraven, de westhoek leek nooit ver af. Racing Kiel scoorde misschien wel zijn snelste goal in de geschiedenis na ongeveer 10seconden stond de 1-0 van de voet van de gretige Ré Luypears op het bord. Een droomstart. De Racing was nog regelmatig gevaarlijk na enkele vlotte combinaties, maar werkte onbesuisd af. Vos Reineart ploeterde vaak goed mee in de modder maar kon nooit echt dreigen. De ruststand bleef op een gevaarlijke 1-0 steken.

Vos R. ging in de tweede helft met de moed der wanhoop op zoek naar zichzelf waardoor de Racing na een moeilijk openingskwartier meer en meer ruimte kreeg. "De Nourre" -enkele jaren geleden nog in tweede klasse- kon regelmatig zijn technische kunsten opvoeren en zette meerdere gevaarlijke akties op touw. Maar de bal wou er maar niet in, Matti sloeg er uiteindelijk zelfs niet in een bal uit de rebound van in de kleine baklijn tegen de touwen te knallen (volgens insiders werd deze met de hand door een verdediger uit het doel geslagen, de FIFA is op de hoogte) Uiteindelijk kon de Racing toch nog afstand nemen in het laatste kwartier dankzij goals van 'Nourre' en 'Mattigoal'.

Drie belangrijke punten, we staan terug 'tussen de grote mensen' en hopelijk kunnen we volgende week op OSSMI stunten.Steven P.

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark