Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Racing Kiel vets. - OLVE: 1-1

Veteranen bericht gepost op: 11-12-2006

Moeten we nu tevreden zijn met het behaalde punt tegen de leider of ontgoocheld omdat we tot 10' voor tijd nog op voorsprong stonden? 1-1 is een billijk resultaat al hadden we de wedstrijd mits goed countervoetbal winnend kunnen afsluiten.

Eigenlijk begon de match voor ons al goed in de kleedkamer. Kristof Stefansky was terug paraat en dat is natuurlijk een serieuze versterking.

De match zelf begon redelijk pittig. OLVE, een "jonge" ploeg want slechts 2 met grijs haar en geen blottekoppen, begon fel aan de match. Scoren is echter hun sterkste kant niet. De ballen vlogen ofwel in de zijnet dan wel in de armpjes van Hugo.

Hun aanvallende ingesteldheid gaf ons echter wel de kans om vlijtig te counteren. En na een aantal mislukte tegenaanvallen kon Erik Mory op pas van Dave Thomas de buitenspelval toch eens omzeilen en de omspeelde doelman greep foutief in. Strafschop en een rode kaart voor de OLVE-goalie. Consternatie alom. De penalty was zeker terecht maar de uitsluiting vond iedereen een te zwaar verdict. Enfin, Kristof Stefansky achter de bal en 1-0. De rest van de 1e helft was niet veel soeps. Veel middenveldspel en weinig schoten op doel.

De 2e helft gaf hetzelfde spelbeeld als de eerste. OLVE had het meest balbezit en de Racing loerde op de counter. De beide verdedigingsgordels hielden al het gevaar af, waardoor er weinig of geen gevaar gecreeerd werd. 15 minuten voor tijd kon de kloof verder uitgediept worden maar het schot van Bruno belandde op de onderkant van de lat.

5 minuten later viel de gelijkmaker. Een corner kon niet weggewerkt worden en nadat de OLVE-spits enkele Racingers onder de graszoden had geduwd, dwarrelde de bal uiteindelijk binnen. De scheidsrechter zag zijn kans schoon om de rode kaart van de 1e helft te compenseren en sloot zijn ogen voor het catchwerk van de OLVE-man. 1-1. Het slot bleef nerveus met nog enkele kansen aan beide zijden. Uiteindelijk floot de scheidsrechter toch eens juist.Meteen het eindsignaal.Zoals vorig week profetisch werd vermeld, is het verschil tussen de verschillende ploegen zeer klein.

Details kunnen het verschil maken. De uitsluiting van de OLVE-doelman was vandaag zo'n fase. OLVE zou een waardige kampioen zijn. Goed voetbal, Fair-play hoog in het vaandel en een sterke bank. Want wie de Koen, den beste back van het KVV en omstreken, op de bank kan houden, heeft heel wat kwaliteit in zijn ploeg.

Bruno

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark