Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Riko Hubertus - Racing Kiel vets.: 4-0

Veteranen bericht gepost op: 04-12-2006

Na de overwinning van vorige week tegen het sterke Bacwalde was de moraal serieus opgekrikt.

Bovendien mochten we Dennis en Bart terug begroeten en Jan Stuyck was eveneens van de partij.

Tegenstander Riko Hubertus stond (en staat nog steeds) voorlaatste in het klassement. Mits winst konden we een onoverbrugbare kloof slaan met de degradatieplaatsen.

De strakke wind en de regenval maakten voetbal niet echt eenvoudig. De wedstrijd verliep gelijkopgaand. Beide ploegen creeerden op hun beurt enkele kansjes maar door het windvoordeel speelden we toch meer op de helft van de tegenstander.

Op het half uur zette Erik Mory een mooi een-tweetje met topscoorder Lu op, en deze laatste werkte beheerst af. 0-1...Althans dat dachten we. De scheidsrechter (met leesbril!!) had iets vreemd gezien en keurde de belangrijke openingsgoal af.

De man in het zwart gaf de indruk een goede wedstrijd te fluiten, maar ondertussen deed hij ons toch gezapig de das om. Als een volleerd Poetin-aanhanger spoot hij als het ware Polonium 210 in de benen van onze ploeg.

Op het moment zelf wisten we het niet, maar na 90' beseften we het wel.

De 2e helft kon niet slechter beginnen. Een aanval vanop rechts week af en Hugo kon de bal net niet voor de doellijn tegenhouden. Vanop de plaats waar onze ref stond (op de middellijn) kon hij dit onmogelijk zien. De goal werd echter goedgekeurd . 1-0. Onmiddellijk daarna werd het 2-0 en konden we de boeken sluiten.

Bart Kox en Luc Korthoudt trapten nog tegen de lat maar het was Riko dat op de counter de zaak afmaakte.

Jammer want nu moeten we nog steeds rekening houden met de onderste helft van de rangschikking.

Het spelpeil was niet goed en het ontbreken van een paar basispionnen speelt ons soms parten.

Volgende week komt er weer een topper naar het Kiel. De onderlinge krachtsverhoudingen liggen in deze reeks zo dicht bij mekaar dat een overwinning zeker mogelijk is.

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark