Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Bacwalde - Racing Kiel vets. : 4-5

Veteranen bericht gepost op: 26-11-2006

Wat mag je verwachten als de 2 beste verdedigingen van de reeks tegenover mekaar staan?

Juist....een 4-5 uitslag.
Voetbal is en blijft onvoorspelbaar, zoveel is duidelijk.De wedstrijd begon een half uur later wegens het ontbreken van een scheidsrechter. Paul Struys offerde zich op en trok een jaren-30 scheidsrechterplunje aan.

Als ons veld een patattenveld is, dan speelt Bacwalde op een terrein waar gene patat overleeft. Dramatisch.

En lijnen dat is enkel iets voor op TV. Het leek wel of we gingen shotten in Den Brandt. Bij de eerste piknikker is het buiten.

Van een noodploeg kunnen we na deze match niet meer spreken. De zogenaamde noodploeg haalt altijd punten, zelfs tegen de toppers van de reeks. (remember OLVE).

Even een lijstje van de belangrijkste afwezigen:

Eric Van Caethoven, Kristzof Stefansky, Dennis Gerritsen en Bart Kox vervoegden de langdurig geblesseerden Jef De Cock en Marc Loots.

De wedstrijd zelf begon in mineur. Bacwalde drukte ons met de rug tegen het eigen doel en de eerste goede voorzet was onmiddellijk een goal. 1-0.

Langzamerhand kregen we meer greep op de tegenstander en onze eerste echte bal voor doel werd vakkundig door Lu vandewalle over de niet al te sterk spelende doelman getikt. 1-1. Overigens een mooie vrije trap van Rudy Franck.

Lang duurde onze vreugde niet. Een aarzeling in de defensie werd zonder pardon afgestraft. 2-1.

Toch voelden we dat deze jongens te pakken waren. Vooral hun defensie bleek echt niet van beton. Erik Mory dreigde constant en bij een van zijn rushes besloot hij met een droge knal in de linkerbenedenhoek. 2-2 na 30' . Daarvoor had de goed leidende Paul Struys een strafschop op Patrick Vanbeneden over het hoofd gezien en had Luc Korthoudt met een knappe infiltratie voor serieus gevaar gezorgd. Ook Bruno had nog een doelpunt aan de voet maar de Bacwalde-keeper redde.

Om maar te zeggen dat we helemaal niet onder lagen.

5' voor de rust kwamen we voor het eerst op voorsprong.

Bruno werd door Patrick mooi vrijgespeeld, zijn voorzet belandde bij Erik Mory die de bal mooi vrijspeelde voor Ludo en dan weet je het wel: 2-3.

De vorige weken hebben ons echter geleerd dat een voorsprong tijdens de rust geen garantie op succes is.

De thuisploeg begon furieus. Hun eerste schot op doel spatte uiteen op de doelpaal.

Bacwalde zette veel druk maar de Racing dreigde. Vooral een beresterke Erik Mory was een ware marteling voor de thuisverdediging.

Na 20' ging de thuisploeg zwaar in de fout. De stuntelende doelman speelde foutief in, Bruno onderschepte en plaatste de bal beheerst door de benen van de keeper. 2-4. De overwinning kwam dichterbij.

Even later gebeurde hetzelfde maar nu was de afwerking te zwak om de wedstrijd definiteif te beslissen.

Bacwalde probeerde het met kick & rush en bij een van die lange ballen kon hun spits binnen koppen. 3-4. Het bleef spannend. Hugo Davits redde op mirakuleuze wijze de 4-4 en even later konden we alsnog onze voorsprong uitdiepen. Mory wringde zich als een paling door de defensie en zijn teruglegger naar Lu vandewalle werd mooi onder de doelman tegen de netten geprikt. 3-5. 3 goals van de Lu. Een prachtprestatie. Arbiter Paul gaf ons het gerustellend gevoel dat we nog 2' te spelen hadden. maar 10' later stonden er nog 2 minuten op zijn Swatch. Het werd een zenuwachtige bedoening zeker nadat Bacwalde nog met een punter de 4-5 scoorde.

Uiteindelijk floot onze gelegenheidsref het verlossende eindsignaal.

Luc Korthoudt legde nog 20 Euro extra in de pot voor zijn verjaardag. De week kan niet schoner beginnen.

Volgende week de levensbelangrijke match tegen Riko-Hubertus. Bij winst hoeven we enkel nog naar boven te kijken.

Tot slot wil ik nog de sportiviteit van Bacwalde benadrukken. Spelen met een ref van de tegenpartij kan wel eens serieus uit de hand lopen. Ook al floot Paul een goeie match, bij de betwiste gevallen werd hij nooit lastig gevallen. Chapeau !

Bruno

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark