Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Racing Kiel - Cantincrode : 2 - 2

Veteranen bericht gepost op: 25-09-2006

Ik heb een heel apart (dubbel) gevoel vanbinnen...
Langs de ene kant denk ik: terechte uitslag gezien de match, maar langs de andere kant blijf ik mijmeren of de twee Cantincrode-goals wel op correcte wijze zijn toegekend... Only the referee knows...
Van bij het begin hadden we het moeilijk tegen een sterk Cantincrode, dat met vlot combinatiespel onze linies trachtte te overbruggen: dit resulteerde in een eerste kans en, meteen eerste goal: binnenkoppen vanop de kleine backlijn na loepzuivere voorzet vanop rechts (weliswaar met buitenspelgeurtje, maar zoals reeds gezegd: de arbiter rook niets verdachts): 0-1.
Tijd om de zaken om te draaien en ons middenveld begon het heft in handen te nemen, wat resulteerde in enkele kleine kansjes en de meer dan verdiende 1-1: balrecuperatie in de kleine backlijn, terugleggen op Stefansky en mooi binnenleggen met links.
Toch moest er nog opgelet worden voor de Mortselse counter: weer voorzet vanop rechts, ineens volley op de slof en Hugo die op kattesprongachtige wijze de bal uit het doelvlak ranselde en met zijn lenig lijf ons veeg lijf redde (in de toekomst er wel voor zorgen geen hoekschop meer weg te geven Hugo).
Met een voorsprong de rust ingaan is een goede tactiek, dus: Mory werd foutief afgestopt op rechts, scherpe vrije trap naar de tweede paal waar de bal via duikkopbal door Chris werd binnengebuffeld: 2-1 en verdiend!
Tijdens de rust werd Beeckmans met een kleine blessure vervangen door Luc Korthoudt, er werd wat geschoven en weer met goeie moed afgetrapt. Cantincrode bleek wat wakkerder te zijn dan de eerste helft, want zij namen het middenveld over, wat een druk op onze goal tot gevolg had, wel zonder echt gevaarlijk te zijn.
Het was de Racing die het gevaarlijkst was: Stefansky werd door Ludo op eigen helft weggestuurd, werd op miraculeuze wijze ingehaald door twee verdedigers, kapte deze even vrolijk uit en legde terug op Mory, die dankzij de weer voortreffelijke staat van het veld hoog overschoot, weg kans op geruststellende 3-1 of nee, wat gebeurde daar, is dat niet Bart die de bal recupereert en op de Mortselse goal afstormt, zich bewust wordt van het feit dat op die run van 40 meter geen medemaats konden volgen (kwam dit door zijn snelheid ?), zich nog meer bewuster werd van de noodzaak het zelf af te maken en zich daarna bewust werd van het feit waarom zijn beste positie zich in de verdedigende lijn bevindt, gezien zijn iets te zwakke schot naar de eerste paal.
Cantincrode bleef de combinatie zoeken en stapelde de corners en inworpen op en op n van deze inworpen, geraakte de bal niet weg, Hugo trachtte hem in handen te nemen, maar kan de noppen tellen van een vooruitgestoken voet van de spits, die de bal in doel kon duwen: 2-2, maar op zijn minst gezegd fameus gevaarlijk spel op de doelman in de kleine backlijn, er zullen weinig arbiters zijn die zo'n goal goedkeuren, maar h, dien ene liep bij ons op 't veld. Zelfs Cantincrode kon het niet geloven, maar waren uiteraard blij met de 2-2.
Ik blijf het zeggen, niet echt onverdiend, maar de manier waarop zeker niet verdiend...
Volgende week tegen Brasschaat, op naar die 10 op 12...

Bart

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark