Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

OLVE - Racing Kiel : 0 - 2

Veteranen bericht gepost op: 18-09-2006

Tja, er zijn zo van die dagen die perfect zijn (loonopslag op je werk, je zoon/dochter die thuiskomt met een goed rapport, je vrouw/vriendin/enz. die .... nee, laat maar).

Anyway, zo'n dag was het dus gisteren, winnen op Olve is weinig ploegen gegeven, en dan nog de manier waarop: met respect voor de tegenstander het veld opgegaan, weliswaar bewust van onze eigen kwaliteiten, waaronder een fameuze portie longinhoud.

Olve wist het eigenlijk niet zo goed, ze hadden wel het meeste balbezit, maar de circulatie gebeurde op zijn Rode Duivels, kenners onder ons bestempelen dit als vrij traag. Met als gevolg dat ze buiten een kopballetje tegen de deklat voor weinig gevaar zorgden. Wij van onze kant trachten hen op een zo goed mogelijke manier op te vangen, wat perfect lukte: de verdediging onder leiding van Dirk Vercauteren en de twee mandekkers Luc en Chris deden wat van hen verwacht werd: de spitsen lamleggen. Het middenveld, gedirigeerd door loopwonders Jos, Dave en Erik liepen voor Kom op tegen Kanker zo'n 50.000 euro bij elkaar en onze spitsbroeders Patrick en Eric Mory werden te pas en te onpas bevoorraad door de ijverige Ludo Vandewalle.

Het plaatje klopte dus en alles viel net voor rust mooi ineen: splijtende dieptepas van Dirk op Dave (net daarvoor nog aan de kant met een pijnlijke pols), deze schudde zijn man af en stifte de bal mooi over de keeper: 0-1 net voor affluiten, qua mokerslag kan da tellen...

Tijdens de rust uiteraard opbeurende woorden waaronder een prachtspeech van Jos en een toch wel stoutmoedige voorspelling van Marc Loots, die ons vooral moreel kwam bijstaan: ik citeer Marc: "0-1 met de rust, wiskundig gezien is da winnen met 0-2", ikzelf, eeuwige pessimist, reageerde hierop: "jammer dat voetbal geen wiskunde is, we zullen de tweede helft wat meemaken, met al de jonge veulens op de Olve-bank...".

En inderdaad, Olve had wat wijzigingen doorgevoerd en de druk werd opgevoerd, wat ons een moeilijk eerste kwartier opbracht, maar ik herhaal: veel meer dan wat afstandsschoten bracht dat niet op, daar was de druk te steriel voor.

Het was zelfs Olve dat op gepaste tijd moest opletten voor de (nu al) beruchte Racing-counter, zo besloot Mory na mooie actie tegen de paal. De match werd nu echt spannend: Hugo moest zich op slangerige manier rekken om een schot in de linkerbenedenhoek te ontzetten en een voorzet vanop links werd rakelings naast geshot.

Wij bleven ook niet stilzitten, want Patrick en Mory bleven een druk op de verdediging zetten, met onze loopwonders van 't middenveld als fameuze steun.

De minuten tikten weg en onze verdediging bleef als een blok beton de ballen ontzetten, en plots, twee minuten voor tijd belandde de bal bij Jos, die mooi Mory lanceerde, deze zette zeer scherp voor en Dave tikte voor alle zekerheid de bal over de lijn: 0-2 met nog twee minuten te gaan.

Tijd voor een doordachte applausvervanging en Dave die zich lichtjes had geblesseerd bij zijn tweede goal, werd op uitmuntende wijze vervangen door Ludo Van De Merlen.

Onnodig om zeggen dat we (en vooral onze spiertjes) blij waren wanneer de scheids het laatste signaal floot, dikke chapeau aan alle veteranen, als je tegen zo'n jonge veteranenploeg zo kan meespelen, zal het toch misschien een mooi voetbaljaar worden.

Echt een leuk matchke ...Bart

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark