Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Driehoek - Racing Kiel: 3-2

Veteranen bericht gepost op: 27-03-2006

Had ik deze wedstrijd 20 jaar geleden meegemaakt, ik had waarschijnlijk een week niet kunnen slapen, een aantal dagen niet kunnen eten en - in tegenstelling tot nu - zeker niet de aangenaamste mens op de aardbol geweest zijn. Daarna zouden de voetbalschoenen definitief aan de haak gaan. Voetbal is toch geen eerlijke sport.

Even de situatie schetsen. Wie deze match won was kampioen. Bij een gelijkspel hadden wij nog de inhaalwedstrijd tegen OSSMI om alsnog kampioen te worden.
Het veld van Driehoek lag er, zoals wij op het Kiel zeggen, "vettig" bij. De ploeg stond compleet.
De ploeg laat het ook nooit afweten op de grote momenten. Remember alle topmatchen van de laatste seizoenen en de heroische wedstrijden in de bekercampagne van een aantal jaar geleden.
De ploeg was herschikt na een aantal matige partijen op rij.
De ploeg had 1 uur minder geslapen wegens het zomeruur maar zag er scherp uit.
De ploeg had een schare supporters bij. Kortom, de ploeg had alles om de wedstrijd te winnen ....behalve geluk.

We waren 5' bezig. Bruno trapt een voorzet naar de doorgespurte Eric van Caethoven. Deze trapte de bal in een tijd over de doelman maar een Driehoek (= een grote stevige speler van Driehoek. Een kleine speler is een Driehoekje) riskeert lijf en leden om de bal alsnog uit het doelvlak te trappen.

Op het kwartier nam de scheidsrechter zijn eerste dubieuze beslissing. Een aangeschoten bal werd als handspel geinterpreteerd. De vrije trap, de eerste bal tussen de palen, was onmiddellijk prijs. 1-0

De Racing bleef strijden. Op de 20e minuut kregen we loon naar werken toen Lu vandewalle werd neergetrokken in het strafschopgebied. Penalty !! Jan Fransen deed zijn plicht en trapte de bal mooi binnen. De scheidsrechter oordeelde echter dat er te vlug werd ingelopen waardoor Jan opnieuw mocht (moest) trappen.

De doelman redde op een waanzinnige manier. Het bleef dus 1-0. Even later kregen we een volgende optater. Een vrije trap vanop de middellijn werd in ons doelgebied gedropt waar de bal lichtelijk van richting werd veranderd. Doelman Hugo Davits mocht zich voor de 2e keer omdraaien. 2-0.
Het werd nu echt moeilijk.

Net voor de rust kregen we nog een geweldige kans. Jan Fransen loodste Bruno mooi door de buitenspelval, de bal werd voor doel gebracht waar 3 Driehoeken Erik Mory op miraculeuze wijze van een doelpunt hielden.

Tijdens de rust pepten we elkaar op door meermaals te herhalen wat iedereen had gezien, namelijk dat we de beste ploeg waren.

De ploeg werd nog eens grondig door mekaar geschud. Mark Vervecken van linkshalf naar rechtshalf, Marc Loots vanuit de centrale as naar links en Bruno van rechts naar het midden.
Het geluk veranderde echter niet van kant. (eigenlijk wel van kant maar niet van ploeg).
Bruno werd op links aangespeeld en zijn voorzet-schot belandde tegen de 2e paal, waarna de bal de volledige doellijn voorbij rolde. Soms leek het wel of de matchbal op afstand bediend werd.
Even later was het weer groot alarm aan de overzijde. De fantastische Driehoek-spits, naar het schijnt ooit spelende voor Standard, moest foutief gestopt worden en de bal mocht voor de 3e keer op de stip (2 keer voor onze Jan, 1 keer nu :) ). Driehoek faalde niet en 3-0. We waren 55 minuten bezig.

We voelden echter dat alles nog mogelijk was. Zeker nadat Ludo vandewalle, na een rush van Eric Van Caethoven, de bal op magistrale wijze voorbij de thuisdoelman trapte. 3-1. We bleven drukken en de meetkundige figuren werden tegen het eigen doel geplakt. Op de 70e minuut kon Erik Mory zich sterk doorzetten . Een Driehoek-verdediger kon de bal niet ontzetten en Ludo was er als de kippen bij om ons terug in de wedstrijd te trappen. 3-2 met nog 20 minuten te gaan.

De kansen en counters volgden elkaar in snel-tempo op.

Ondanks de enorme druk, viel de verdiende gelijkmaker niet. Het kampioenschap was gespeeld. Driehoek heeft de meeste punten en is bijgevolg de verdiende kampioen.

Ondanks de enorme domper, mogen we terugblikken op een goed seizoen. Volgende week sluiten we deze campagne af tegen OSSMI en de volgende jaargang ballen we tegen de grote jongens uit de A-reeks.

En vergeet het niet ....op 22 april gaan we naar de Griek .

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark