Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Racing Kiel - Riko-Hubertus : 3 - 1

3e ploeg bericht gepost op: 27-03-2006

Wij zijn helemaal niet bijgelovig, maar den "drie " haalt een derde overwinning op rij, de derde keer met 3-1 en zorgt in zijn promotiejaar voor een oververdiende derde plaats in het klassement, met mogelijkerwijze een derde promotie in drie jaar.

Niettemin hebben we gisteren toch met zijn veertienen gespeeld (14 = 3 x 3 + 3 + (3 - (3 : 3))), en dat was nodig ook, want Riko was een taaie tegenstander.

Zij dicteerden in het begin de wet en wij konden niet anders dan volgen: het was dan ook verdiend dat de bal eerst bij ons in de netten lag.

En dan rond de 33ste minuut, achtten we de tijd rijp om te oogsten, na eerst een zestal (3 + 3) corners op drie minuten te hebben getrapt, werd Kevin wederom in de diepte gelanceerd , keeper liet de bal overlopen maar vond het toch nodig een charge uit te voeren op onze Golden Boy, geel en vrije trap die vakkundig door William op de borst van Bart werd getrapt, controle en met de volley binnen (eerlijkheidshalve moet ik opbiechten dat dit alles in de kleine backlijn plaatsvond, maar misschien maakt dit het nog mooier), even later balrecuperatie van Jan in het middenveld, mooi in de loop van Bart die met zijn rug naar de goal Jonathan de bal in zijn loop doorschoof, mooie (al of niet bedoelde schijnbeweging), blijft in balbezit en assist naar Kevin, die beheerst naast de keeper en paal binnenschoof.

Even later omgedraaide beweging, Kevin de assist naar Jonathan die vanop eigen veld vertrok, en onzelfzuchtig naast de keeper breedlegde op de goed gevolgde William die niet anders kon doen dan scoren. Wat een dol kwartiertje!

Tweede helft was het verder rustig uitspelen en speculeren op de counter, nog enkele kansen gehad, maar keeper zat er evengoed tussen.

Rest me tot slot van deze competitie de hele derde ploeg te bedanken voor dit tof en leerrijk seizoen: we hebben er voor moeten knokken, maar het is superverdiend.

Ook een dikke proficiat voor de eerste (voor de knappe subtopplek) en de tweede ploeg (moeilijk seizoen, maar toch vrij geslaagd, bedankt om op jullie beroep te kunnen doen voor eventuele spelerstekorten).

Maar onze gedachten zijn vooral bij de veteranenploeg, die op de laatste speeldag jammer genoeg de kampioenstitel aan hun neus zagen voorbijgaan: ik wil dit effe kwijt: dik onverdiend, want wat die jongens gisteren op de mat toverden was de crme de la crme, van een hoger veteranenniveau.

Racing Kiel is d top, en volgend jaar zullen ze weer met al onze ploegen rekening moeten houden.

De rest is gewaarschuwd...Bart

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark