Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Racing Kiel - Oxaco : 0 - 2

1e ploeg bericht gepost op: 21-03-2006

De zon scheen, de temperatuur steeg fors, ... kortom: ideale omstandigheden voor een strandwandeling op Sint Anna Plage. Dat leek alleszinds de geest van de wedstrijd te zijn, een uitermate zwak Racing Kiel ging kansloos ten onder tegen een matig Oxaco.

Alweer werd er vrij vroeg in de eerste helft gescoord na een stilstaande fase. Een bal die in de kleine baklijn op heuphoogte botste werd binnengekopt door een aanstormende oxaco speler : 0-1. Verder onderging de Racing inspiratieloos het spel. Ibrahim was afwezig en dat was duidelijk zichtbaar, niet Stefansky noch Kingsley Onuora kon de keeper van de tegenpartij verontrusten. De rustand bleef steken op 0-1.

De tweede helft hetzelfde scenario, doch mag gezegd worden dat zowel Mattias Claessens als Kurt Simons gretig en verbeten invielen maar de moreel van het team niet konden opkrikken. Oxaco maakte diep in de tweede helft de klus af: een corner werd met een krachtige buffelstoot in de rechterbovenhoek gekopt,0-2.

De Racing kon nooit aanspraak maken op meer, hoewel de zuivere penaltyfout op Matti'goal' (vlak na rust) die werd genegeerd door de ref. niet over het hoofd mag worden gezien. Zeker als je weet dat het toen nog 0-1 was en de scheids achteraf zijn fout toegaf. Doch speelde de Racing nooit echt mee voor de knikkers, de toeschouwers dropen allen teleurgesteld af ...Steven P.

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark