Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Racing Kiel - FCB : 1 - 1

3e ploeg bericht gepost op: 20-02-2006

Kon. Racing Kiel FC III vs FCB : 1 - 1

zonder woorden schande onmogelijk

en nog veel meer termen klonken door de kleedkamer achteraf !

Hoe kon dit gebeuren ? En dan nog op eigen plein ! De hoofden zonken diep tussen de knien.

De reden voor zoveel teleurstelling was eenvoudig : deze jongens van Het Rooi strijden voor het behoud. Dit strijden mocht echter geen belemmering zijn voor alweer een mooie Racing (!) doelpuntenkermis. In de heenronde was het immers 4-8.

Het relaas nu :

We startten goed : mooie combinaties, vlot rondtikken en meerdere schoon uitgespeelde kansen. Via links, via rechts of gewoon recht op doel af, ze zaten allemaal in onze trukkendoos. En wat echt bemoedigend was, iedereen was betrokken bij de acties.

Scoren bleek echter moeilijk, lees onmogelijk. Niet dat de bezoekende goalie super was, neen, het lukte gewoon niet. Het kader gekrompen na al die regen van de voorbije dagen ? De onzekerheid kroop langzaam in de ploeg.

En toen was het plots half-time ! Had de scheids veel te vroeg afgefloten of was het ons toch niet gelukt te scoren. Helaas het tweede was waar. Een vreemde sfeer hing in de catacomben, onverklaarbaar, maar achteraf gezien zoveel zeggend.

Start 2de helft, en onze beruchte spionkop (the Wife-Side) hield het blijkbaar al voor bekeken. We stonden er dus alleen voor en dat voor nog een heel lange 45 minuten.

Vers bloed dan maar ingebracht, maar ging dat ons redden en terug op het niveau brengen van de eerste 30 minuten ?

Het ging echter van kwaad naar erger met als triestig dieptepunt William die een verrekking opliep. Gelukkig was hij nog net niet vervangen toen we vanop een kleine 20m een vrijschop mochten nemen. Williams naam werd gescandeerd en das niet voor niks. Een streling van de bal, een ongeloofelijke spin, maar ook een goede redding van de keeper of toch niet want, wat tot dan toe niet lukte, was er plots in overvloed we stonden klaar met velen voor de rebound en EINDELIJK onze eerste goal !

Maar, waar lag den draad nu toch die we moesten oppikken ? Het geloof was er niet meer, en de uitkomst lag eigenlijk al vast.

En een kwartier voor het einde, startend met een onderschepte bal, via links een aanval, een voorzet, een opwaartse windstoot (?) en iedereen onder de bal door behalve die ene spits van FCB : 1 1. Boeken toe !

Och ja, we hebben nog (open) kansen gehad, maar FCB nog net iets meer. We mogen/moeten dus blij zijn met die 1 1.

Enfin, na de match, we took a look at the Wife Side en zagen in de ogen van onze kleine dropkes - of pintjes voor de nog kinderloze - dat ook voetbal moet gerelativeerd worden MAAR NU EFFE NIET ! !Manuel

reporter a.i.

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark