Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Racing Kiel - Sava : 2 - 3

3e ploeg bericht gepost op: 08-02-2006

Laatste kans voor het behalen van een mooie tweede plaats achter het ongenaakbare Nieuw Boechout, en ze is verkwanseld. Persoonlijk vind ik Sava het beste voetbal van de reeks op de grasmat brengen, al denk ik dat ze niet steeds hun sterkste elftal op het blad kunnen zetten.

Jammer genoeg gebeurde dit zondag tegen ons dus wel en onze verdedigers zullen het geweten hebben: snelle omschakeling van verdediging naar aanval, waar hun twee spitsen zowat alles met een bal konden doen wat ze ook maar wilden, met geluk (en knap keeperswerk van Svenneke) stond het met de rust nog maar 0-1: een te vermijden laterale bal van Bart die onderschept werd en via een Racing-been onder de duikende Sven schoof, zo'n goei ploeg en dan zo'n lucky doelpunt...

En wij dan, horen wij u zeggen, wel, na de eerste twintig minuten min of meer overklast te zijn geworden, begonnen we de draad op te pikken en kregen wij ook enkele kansjes: Harry die op pass van Kevin (berematch trouwens) alleen op de keeper afstormde en net naast de tweede paal naast besloot en Manu, die een prachtige voorzet van diezelfde Harry verkeerdelijk op zijn hoofd kreeg. Voor de rest steriele druk van onze derde ploeg, en oppassen voor de gevatte counters van Sava (tweede ploeg).

Na de rust, ietwat uit een ander vaatje getapt en met meer agressie de druk naar voren gelegd, met een prachtige gelijkmaker van Phille, op prachtvoorzet van Dave, 2 minuten later stond het 1-2 na buffelkopstoot van Sava en effe nadien 1-3 na slim uitgesponnen aanval.

Phille milderde een tiental minuten voor affluiten, alweer op aangeven van Dave en in de laatste seconden moest de Sava-goalie gevat tussenkomen op een afgeweken schot van Bart.

Amai, da moet nog spannend geweest zijn, hoor ik u al zeggen ? Dat klopt, maar alleen maar omdat de twee spitsen van Sava zovele kansen om de nek gewrongen hebben dat het spannend kon blijven.

Het wordt tijd dat we nog eens punten pakken, want derdes zou ik toch graag willen worden.BartRacing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark