Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Racing Kiel - Vos Reinaert : 2-1

1e ploeg bericht gepost op: 23-01-2006

Een belangrijke overwinning na een bikkelharde wedstrijd waarin 2 ploegen vochtten tot de laatste minuut. Racing Kiel kon pas in de 86'ste minuut de drie punten veilig stellen. Met een reeks van 12 op 15 doen we een goede zaak in het klassement en staan verdienstelijk op een gedeelde 4de plaats.

De eerste 20 minuten moesten we ons aanpassen aan het knokkers-voetbal van Reinaert en lagen we wat onder. Maar we wisten ons te herpakken en knokten ons in de wedstrijd. Dit resulteerde in ons eerste doelpunt na ongeveer 25 minuten: Xavier Taeymans lanceerde met een mooie steekpas Ibrahim Rahnan die alleen voor de keeper de bal laag binnenschoof, 1-0.

Een licht gevleide voorsprong, maar vanaf dan controleerden we min of meer de eerste helft en kregen nog de beste kansen. O.a. een voorzet vanop rechts werd door Matthias Claessens aan de tweede paal teruggekopt naar Kurt Simons die met medewerking van het veld de bal net niet kon binnenschuiven. Het bleef 1-0 tot aan de rust en Vos Reinaert had geen enkele noemenswaardige kans gecreerd.

De tweede helft werd er niet meteen attractief voetbal gespeeld. Reinaert geloofde in zijn kansen en zette ons regelmatig met krachtvoetbal onder druk. De gelijkmaker was duidelijk in de maak en geheel in hun voetbalstijl en op dat moment vrij verdiend viel deze dan ook rond de 65ste minuut. Een bal die wat ongelukkig in de grote baklijn bleef rondklutsen hobbelde uiteindelijk over onze doellijn: 1-1.

Gelukkig werden na vorige week de juiste lessen getrokken, we bevochten hen met gelijke wapens en vochtten voor elke centimeter. Reinaert wankelde meerdere malen maar het bevrijdende doelpunt viel pas in de 86ste minuut. Kurt Simons deed een schitterende aktie op de linkerflank en leverde een gemeten voorzet af op het hoofd van Matthias Claessens die nog een herkansing nodig had om de 2-1 binnen te prikken. Mattigoal was herrezen en op het Kiel was het dan toch het beloofde karnaval.

We doen terug mee voor Europees voetbal, maar zoals de voorzitter op de nieuwjaarsreceptie al verkondigde : "we moeten niet te ambitieus zijn dit seizoen". Desondanks spelen we volgende week tegen de huidige leider VDP op een verzorgd terrein (!), als we nu nog kunnen genieten van een even grote supportersaanhang als deze zondag, is een stunt in de maak ...Steven P.

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark