Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

SAVA - Racing Kiel: 1-9

Veteranen bericht gepost op: 22-01-2006

Weeral een resem afwezigen. Gelukkig had de 3e ploeg forfait gekregen waardoor Bart Kox en Dirk Huysmans de ploeg konden versterken.

Hans van Praet heeft deze week een teken van leven gegeven. Hij heeft "iets" aan zijn lies. Eigenaardig voor iemand die bijna 2 maanden niet meer gespeeld heeft.

Het andere "geval" is Erik Mory. De topschutter van het laatste decenium miste de laatste jaren geen enkele wedstrijd maar heeft de laatste 2 weken telkens "iets" aan de hand. Jammer dat een speler - die vorig jaar door zijn ploegmaats als gouden schoen werd bekroond - de ploeg momenteel in de steek laat. Hopelijk neemt hij vanaf volgende week de draad weer op en gaat hij weer aan de lopende band scoren.

Toch is er momenteel geen gebrek aan scorend vermogen.

Voor de wedstrijd had ik Paul Struys gevraagd om de doelpuntenmakers te noteren. Geen overbodige luxe bleek achteraf.

SAVA was in de heenronde een lastige tegenstander en dat bewezen ze onmiddellijk. Een tegenaanval door het hart van de verdediging werd feilloos afgerond. 1-0 na 5 minuten. Gelukkig was dit ook het eerste en laatste wapenfeit van onze tegenstander. De Racing begon beter te combineren en enkele kansen werden afgedwongen. Op de 12' speelde Bart Kox de bal naar Bruno. Bruno trapte de bal hard voor doel waar de goed doorgelopen Bart Kox in een tijd binnentrapte.

SAVA begon stilaan problemen met het tempo te krijgen. Ons ijzersterk middenveld met Marc Vervecken, Eric Van Caethoven, Dave Thomas en Dirk Huysmans zorgden voor constante pressing waardoor het spel vooral in het doelgebied van SAVA afspeelde.

Toch was het wachten tot de 24e minuut om uiteindelijk op voorsprong te komen. Marc Vervecken zette zich sterk door en het was Bruno die de bal via de doelman vanuit een scherpe hoek in doel kon tikken. De verdiende 1-2 voorsprong stond op het bord.

De 2e helft begon ideaal. Jef De Cock schilderde een vrije trap op het hoofd van Ludo vandewalle die de bal doorkopte naar de 2e paal waar Bruno Claessens de 1-3 tegen de touwen duwde. Op het uur scoorde diezelfde speler de 1-4 waarna SAVA rijp voor de slacht was. 5 minuten later maakte Mark Vervecken er 1-5 van waarna Bruno met zijn 4e van de dag de score verder uitdiepte. Patrick Vanbeneden pikte zijn wekelijks goaltje mee met een beheerste plaatsbal (1-7).
Het werd nu een galamatch met iets te veel gala.
Het laatste kwartier kregen we nog een tiental open kansen. Toch lukten enkel Dave Thomas (1-8) en Ludo "Mory" nog een doelpunt.

Tot slot nog dit. Het is nooit prettig om zo'n zware nederlaag te moeten incasseren. Het siert SAVA dan ook dat ze er nooit een schoppartij van gemaakt hebben maar met de nodige fairplay de wedstrijd uitspeelde.

Vanaf volgende week starten we aan de finale van de competitie. Hopelijk blijven we gespaard van blessures en recupereren we enkele "gekwetste" spelers.Bruno

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark