Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Racing Kiel - Rapid : 2 - 2

3e ploeg bericht gepost op: 07-11-2005

Eerste puntenverlies thuis van dit seizoen, en al bij al een terechte uitslag.

Wedstrijd begon onder een stralend zonnetje met een zeer strakke wind en in het begin was het wat zoeken geblazen, ook weer een gevolg van het (alweer) nieuwe elftal dat startte: Steve Paelinckx (terug uit blessure) en William Verbruggen (terug van weggeweest) zouden ons derde ploegske terug drie punten laten pakken.

Bleek daar aan de andere kant toch wel enkele "zwarte parels" te spelen zeker, die technisch zeker tot de beste van de reeks behoorden.

Niettemin kwamen we op voorsprong na alweer een prachtaanval op links: diep op Glenn, weer tot die achterlijn en terugleggen op Kevin, die de 1-0 binnenschoot, een exacte copie van de goal van enige weken geleden, alsof er op getraind wordt ...

Jammer genoeg stond het 1 minuut later alweer gelijk na eenzelfde treffer van Rapid (voorzet vanop links en binnengetikt door de centrale voorspeler, voetbal kan toch eenvoudig zijn).

Tot overmaat van ramp mochten we nog met een achterstand gaan rusten want weer eenzelfde goal brachten de Rapidboys op een tot dan toe verdiende voorsprong, want het was aan Sven te danken dat ze even voordien slechts de dwarsligger hadden geraakt.

Verschuiving tijdens de rust: Steve Paelinckx mocht gaan rusten en werd vervangen door spits Jonathan, wat een meer aggressieve spelwijze opleverde, spijtig genoeg nog niet direct met de kansen maar toch.

Toen even later Stefan Ceulemans werd vervangen door frisse kracht Bart Kox, werd de druk nog opgevoerd en enkele mooie aanvallen werden ineengestoken, doch de gelijkmaker bleef uit, tot Glenn (weer hij) voorzette, Bart doorkopte naar Manu (ondertussen ook ingevallen), bal slecht en hoog werd ontzet en Bart zonder nadenken (dat kan hij namelijk het beste) de bal in de volley tegen de netten joeg: 2-2.

Nadien kregen we de beste kansen, werd Kevin onterecht teruggefloten uit buitenspel (in de eerste helft werd zelfs een geldig doelpunt van hem afgekeurd) en kon Sven zich weer laten opmerken op een verre lob van Rapid die hij met stijl tegen de deklat duwde (nee, zelfs geen corner zal hij weggeven).

Al bij al dus een logische puntendeling, al had ik liever de 3 punten thuis gehouden.

Volgende week beter tegen tweede in de stand Sava.BartRacing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark