Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Ossla Rozemaai - Racing Kiel: 1-0

Veteranen bericht gepost op: 16-10-2005

Vandaag de verre verplaatsing naar Ossla Rozemaai.

Rozemaai, dat is de ploeg die dit seizoen nog geen enkel punt had gesprokkeld en die ieder week met een zak vol goals het terrein mag verlaten. Deze jongens moesten het vandaag opnemen tegen het sterrenelftal van het Kiel. De ploeg die - op een 3-tal gelijke spelen na - gedurende een volledig kalenderjaar alles heeft gewonnen. Toen de klasbakken van Racing Kiel bij bosjes de kleedkamer binnen strompelden, waren de jongens van Ossla zich al stevig aan het opwarmen. Ze zouden het wel nodig hebben.

9.55Hr was het, toen de scheids de wedstrijd in gang floot. De tegenstander begon scherp aan de match en forceerde onmiddellijk 2 kansen. Dat een mindere tegenstander de eerste minuten goed meespeelt, hebben we dit seizoen al veel meegemaakt. Gewoonlijk komt hen dat na 20 minuten duur te staan. Maar Ossla zakte niet als een pudding in mekaar. Integendeel, ze begonnen meer en meer het spel te domineren. De Racing kwam weliswaar het dichtst bij een doelpunt door een schot van Erik Mory tegen de onderkant van de deklat maar meer was er de eerste helft niet te versieren.

De 2e helft gingen we het anders aanpakken maar Rozemaai gaf geen krimp.

Het onwaarschijnlijke gebeurde rond de 65e minuut. Op corner trapte de lokale spits de bal keihard tegen de netten. Het spel werd zenuwachtiger. De spitsen zaten in de tang van de Ossla-verdedigers en het middenveld en de verdediging moesten meermaals hun meerdere erkennen in hun tegenstander.

De Racing probeerde al het mogelijke maar kansen werden er niet gecreeerd. Het eerste verlies sinds lang was een feit.

Dat het vandaag een mindere wedstrijd was, zal niemand ontkennen maar wat Ossla Rozemaai daar op de laatste plaats staat te doen is voor iedere Racing-vet een serieus raadsel. We staan terug met beide voeten op de grond. Drama's bestaan niet in het voetbal. Volgende week beginnen we aan een nieuwe reeks.Bruno

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark