Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Racing Kiel - SAVA : 6-2

Veteranen bericht gepost op: 09-10-2005

Vandaag weeral 15 spelers aanwezig. Voor de coaches het nodige puzzelwerk om iedereen tevreden te houden.

Vandaag werd de wedstrijd aangevat met Patrick Vanbeneden in de spits waardoor Ludo vandewalle naar het middenweld verhuisde en Jef De Cock de taak van "mandekker" op zich nam.

Het werd onmiddellijk duidelijk dat SAVA van een ander kaliber was dan de ploegen die we tot nu toe partij hadden gegeven. De defensie bleek redelijk secuur, het middenveld schakelde vlot over naar de aanval en vooraan stond een kolos die moeilijk van de bal te houden was. De Racing moest op de top van hun kunnen spelen. En dat gebeurde ook. De 1e helft was zeker het beste wat we dit seizoen op de mat hebben gebracht. Vlotte balcirculatie, weinig balverlies, kortom veteranenvoetbal op zijn best.

Toch was het wachten tot de 20e minuut op het openingsdoelpunt. Erik Mory zette zich sterk door en schilderde de bal prachtig op het hoofd van Ludo vandewalle die genadeloos toesloeg. 1-0.

Geen 5' later werd het 2-0. De SAVA-defensie kreeg een hoekschop niet uit het strafschopgebied en door toedoen van de opzittende Patrick vanbeneden kon een SAVA-verdediger niet anders dan de bal in eigen doel te koppen. Op het half uur viel wellicht het kantelmoment van de wedstrijd. In een ultieme poging om de SAVA-reus van een doelpunt te houden diende Jef De Cock de brave man zwaar te hinderen (om het eufemistisch uit te drukken). De scheidsrechter beoordeelde deze fase als een schwalbe en in de daaropvolgende aanval tikte Lu een voorzet van Bruno koelbloedig tegen de touwen. 3-0.

Wanneer Erik Mory net voor rust de 4-0 nette was de wedstrijd gespeeld.

Na de koffie kwam SAVA beter in de match met onmiddellijk een prachtgoal tot gevolg.

Toen het ook nog 4-2 werd met nog 20' te gaan, was het toch wel even slikken. Racing kon nu echter rekenen op zijn panter in het doel, Hugo Davits, die tweemaal met een machtige reflex erger moest voorkomen.

Ludo vandewalle trapte met zijn 3e doelpunt van de middag alle twijfel weg en Erik Mory legde de 6-2 eindcijfers vast.

Volgende week iedereen vroeg uit de veren want dan gaan we om 10.00Hr ('s morgens) op bezoek bij OSSLA .Bruno

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark