Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Stabelino - Racing Kiel : 3-4

2e ploeg bericht gepost op: 27-09-2005

In de kleedkamer, vr de wedstrijd, werd de spelersweelde waarover Racing Kiel dit jaar beschikt weerom duidelijk. Ondanks de afwezigheid van Kristof Brijs, Nicolas Jacob en Philip Vastmans stonden immers 15 namen op het wedstrijdblad. Abi, Dries en Manu werden aan de kern van de tweede ploeg toegevoegd om wedstrijdritme op te doen.

Sven Raes nam zijn plaats in het doel weer in. Abi, Chipo en Manu vormden de verdediging. Het middenveld werd bevolkt door Figo, William, Dave en Spencer. Dries, Amid en Steve moesten voor de doelpunten zorgen. Musti, Bjrn, Kevin en Erik bekeken de eerste helft in het zonnetje vanop de bank.De wedstrijd zelf dan. Hoewel Stabelino nieuwkomer is in de reeks, duurde de studieronde niet lang. Na 10 minuten werd geharrewar voor het doel van Stabelino afgestraft. Chipo duwde de bal van dichtbij over de doellijn. Dit bleek echter niet de start van een vlotte winst. Nog geen 10 minuten later stonden de bordjes immers weer in evenwicht. Net zoals vorige week werd onze verdediging weer veel te gemakkelijk in de luren gelegd en kon de spits van Stabelino de bal rustig naast Sven binnenduwen. De volgende 20 minuten was Stabelino duidelijk de betere ploeg. Het moet gezegd worden dat we in deze fase niet echt stevig en gemotiveerd stonden te voetballen. Gelukkig konden we vlak voor rust (enigszins gevleid) scoren. Een mooie aanval werd door Dries in doel afgewerkt.

Tijdens de rust werd William door Musti vervangen. In de tweede helft hadden we duidelijk het betere spel. De kansen die er waren werden echter de nek omgewrongen. Op een stilstaande fase lukt het dan toch. De doelman van Stabelino moest de bal lossen en Amid was er als de kippen bij om de bal tegen de netten te sjotten. Maar opnieuw slaagden we er niet in verder afstand te nemen. Erger nog, na geklungel voor ons eigen doel kon Stabelino de aansluitingstreffer scoren. Door nieuwe vervangingen (Erik, Kevin en Bjrn werden achtereenvolgens in de ploeg gebracht) werd Musti naar de punt van de aanval doorgeschoven en dit loonde. Na de gebruikelijke dribbel schoot hij mooi de bal in doel. De wedstrijd kabbelde rustig naar zijn einde, maar vlak voor affluiten scoorde Stabelino nog een derde keer. Er was echter niet genoeg tijd meer voor een slotoffensief en zodoende gingen de drie punten mee naar het Kiel.In ieder geval pakten we vandaag weer veel te gemakkelijk tegendoelpunten en miste we zelf frisheid in onze combinaties en scherpte voor doel. Volgende week tegen Olve (de kampioen van vorig jaar en huidig competieleider) zullen we uit een ander vaatje moeten tappen !!!Kristof

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark