Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Vets. A: Heidam - Racing Kiel : 1-4

Veteranen bericht gepost op: 17-11-2009

De Rossoneri van het Kiel moesten deze week de korte maar lastige verplaatsing naar Heidam makenVorig seizoen was Heidam de enige ploeg waarvan we niet konden winnen.
Een verwittigde ploeg is er 2 waard.
Behalve John was ook Kristof Brijs niet van de partij . Vermits de kern uit 13 man bestaat werd het weer bellen en puzzelen geblazen.
Na wekenlang lobbywerk konden we beroep doen op "Den Beer van "t Kiel" Kris Salden. Dat maakt dus 12 dappere krijgers tegen een heel leger Heidammers. Indrukwekkende namenlijst op het scheidsrechtersblad was dat.
Over scheidsrechters gesproken: die was aanwezig maar haakte geblesseerd af.
Tijd om ref Paul Struijs nog eens van onder het stof te halen. Paul deed het voortreffelijk
Heidam ging het sterkst uit de startblokken zonder echte kansen af te dwingen.
De Racing prikte regelmatig tegen. Het was duidelijk dat er terug een hecht blok op de groene rechthoek stond.
Vlak voor rust kon de thuisploeg scoren. Een corner vanop rechts belandde net buiten het strafschopgebied bij een Heidammer en met een schuiver door een bos van benen verdween de bal in doel. 1-0 .Een gevleide ruststand .
de vets. hadden immers een 5-tal vrije trappen vlak voor de backlijn de populieren ingeschoten, Fiko vergat de bal terug te leggen na een goeie infiltratie,Bruno deed hetzelfde na een mooi bruggetje en vlak voor affluiten miste Fiko de kans nadat Yves een vrije trap met de kop mooi teruglegde.
Over de 2e helft valt er heel wat te vertellen. Aan Heidamzijde hoorden we na de wedstrijd overal hetzelfde geluid.
Als Peter "Porno" de 2-0 had gemaakt dan was de wedstrijd gespeeld.
Inderdaad, de ex-Racinger had de bal maar voor het intrappen maar een ongelofelijke reflex van onze doelman Sven De Smet hield ons in de match. Sven speelde een wereldmatch.
Het beste was er nu wel af bij de thuisploeg en de ingevallen Alvaro Araya Zamorano achtte zijn tijd gekomen. Een dieptepass richting Yves werd in eerste instantie nog onderschept door hun kleine libero maar een agressief opzittende Alvaro kon alsnog de bal afsnoepen. En na een geweldige ren kon hij thuisdoelman Vermeylen vanuit een scherpe hoek verschalken. 1-1 .
Even later moesten we met zijn tienen verder nadat Yves zich blesseerde...of toch niet want naast het veld werd er geoordeeld dat het beter was om toch maar tussen de lijnen te blijven.
En door deze ingeving kon Yves ons op voorsprong trappen.
Wat er allemaal gebeurde kunnen we niet beschrijven. In het kort kwam het er op neer dat de lokale verdediging zodanig begon te knoeien dat "Y-Mut" het leer in de voeten gespeeld kreeg en hij enkel goed moest mikken om de bal in de lege goal te droppen. 1-2 .
De thuisploeg was totaal van de kaart. Er werden nog een half dozijn vervangingen uitgevoerd maar het ging van kwaad naar erger.
Kapitein Boehme miste in eerste instantie de 1-3 .
Maar even later kon hij ons toch op rozen knallen alweer op aangeven van Alvaro.
Bellon en co hielden achteraan alles dicht. De match was gespeeld.
Bruno plaatste nog een geweldig orgelpunt nadat hij vanop de eigen helft vertrok, een aantal Heidammers ter plaatse liet en vervolgens de thuisdoelman met een plaatsbal verschalkte. 1-4. De einduitslag stond op het bord.
Een verdiende zege tegen een sterke tegenstander.
Deze overwinning is een geweldige opkikker voor onze ploeg. Na het jammerlijk afhaken van een aantal goeie spelers hebben we getoond dat de Rossoneri van het Kiel nog steeds springlevend zijn.

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark