Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

vets. A : Racing Kiel - Familia: 3-0

Veteranen bericht gepost op: 23-03-2009

De Racing staat voor de weken van de waarheid.

De 2 vorige speeldagen hadden onze vrienden van Cantincrode (0-1 op VDP) en vooral OLVE ( winst tegen Familia en gelijk tegen VDP ) er voor gezorgd dat de kloof tot 6 punten was uitgediept.

Een 4 op 9 is dus voldoende om de titel te bemachtigen.

De wedstrijd tegen Familia was van cruciaal belang. Familia kon eventueel terug op 3 punten komen en zo de spanning weer in de competitie brengen.

De Racing moest niet alleen rekening houden met de Familianen maar ook met de schorsing van 3 sterkhouders nl. Dave Beckenbauer Thomas, Kris Den beer van t Kiel Salden en Marc Gatusso Boehme.

In hun plaats werd er geput uit de nieuwe generatie vets.

Bart Kox nam de plaats in van Dave, Kristof Brijs werd geposteerd als centrale verdediger en Pan nam de taak over van kapitein Boehme.De spanning van de grote dagen hing in de kleedkamer en dat was te merken op het veld. De Racing acteerde zenuwachtig en kreeg weinig grip op de wedstrijd. Familia had het betere veldspel en voetbalde enkele goeie kansen bij mekaar.

Voor de Racing was het hinken op 2 gedachten: de nul houden of voluit voor de overwinning gaan.

Familia kopte een hoekschop op de deklat en dat leek het sein voor de Rossoneri van het Kiel om beter te gaan ballen.

Dennis kwam beter in de wedstrijd, Pan trapte een volley spectaculair over en Fiko begon te dollen met zijn tegenstander.

Het laatste kwartier was voor ons. Enkele mooie kansen werden bij mekaar gespeeld zodat we toch met een goed gevoel de rust in gingen.De 2e helft begon evenwichtig maar je voelde dat de Racing de fysieke slag aan het winnen was.

En op de 55e minuut was het eindelijk zover.

Een verre inworp van Bruno verraste de Familia-verdediging en Dennis kon met de tip van de voet de verlossende treffer voorbij de doelman netten. 1-0 !

Deze fase toonde perfect het verschil aan tussen de Racing en de andere topploegen van de reeks : efficientie .

De Mike van Familia liep van de ene kant van het veld naar de andere om met zijn verre inworpen kansen af te dwingen. Dit zonder resultaat.

Bij de Racing was het na 1 keer prijs.Familia bleef aanklampen maar meer zat er voor hen niet in.

De wekelijkse trainingen en sparringsmatchen tegen het 2e en 3e elftal bewezen nog maar eens hun nut.De doodsteek viel op de 85e minuut . Erik Mory overvleugelde nog maar eens zijn tegenstander, liep alles en iedereen voorbij en legde het verlossende doelpunt panklaar voor de voet van Dennis. 2-0 !En vlak voor tijd stuurde Bruno onze topscoorder alleen op doel af en de 3-0 eindscore was een feit.We staan nu op 1 punt van de titel. Het mag niet meer mis gaan.

Wie 22 op 24 haalt tegen de nummers 2 tot 5, Wie alle wedstrijden heeft gescoord en wie sinds 20 maart 2007 thuis niet meer heeft verloren (tegen Familia) is een verdiende kampioen.Vervolg op 5 april om 14.30Hr .

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark