Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Vets. A: Familia - Racing Kiel : 1-5

Veteranen bericht gepost op: 24-11-2008

Op de website van Familia stond vorige week duidelijke taal : "Eerst Kielse ratjes eten... en daarna frietjes". Het werden echter bitter(e)ballen voor de titelkandidaat uit Borsbeek.

Donderdagavond was er nog zware paniek want onze keeper diende af te schrijven voor de belangrijke match van zondag.

Gelukkig konden we rekenen op good old Hugo die al zijn shiften opzij schoof om zijn vrienden uit de nood te helpen.

Familia, nog geen enkele match verloren en slechts 7 doelpunten tegen, kon aanvankelijk gelijke tred houden met de Rossoneri van het Kiel. Het eerste gevaarlijke schot op doel kwam zelfs van de "Mo" maar Hugo was bij de pinken. Om het hoofdstuk Familia af te sluiten vermelden we enkele goed getrapte hoekschoppen en een gekraakt schot.

Voor de rest waren het de Kielse ratten die het offensief voerden. Rentokil had in Fort 3 goed geld kunnen verdienen want de ratten heersten over heel het veld. Ze kwamen van alle kanten en met hun steeds beter renderende tactiek bleven ze ongrijpbaar voor de Familianen. Een doelpunt kon niet uitblijven en op de 20e minuut was het bingo.

Abbi trapte een vrije trap richting strafschopgebied en met een lob-kopbal scoorde kapitein Boehme de belangrijke 0-1.

De Racing was gelanceerd. De lokale modderpoel bleek geen beletsel om schitterende combinaties uit de sloefen te toveren.

Op het half uur zorgde een schitterend aanval vanop rechts voor een 2e treffer.

Bruno stuurde Dennis in het straatje, onze Hollander verschalkte de halve Familia-verdediging en zijn gemeten voorzet kon door Gattuso Boehme simpel binnengetikt worden. 0-2 !!

Familia deed nog enkele schuchtere pogingen maar onze achterlijn gaf geen krimp.

Tijdens de rust werden de traditionele "Oppassen voor de eerste 10 minuten" nog eens ingeprent maar na die "gevaarlijke" minuten was de match gespeeld.

Een aanval van Familia werd onderschept, Dennis laat de bal oordeelkundig over het hoofd vliegen en de aalvlugge Mory kon onder de thuisdoelman binnenschuiven. 0-3.

De thuisploeg schoof een mannetje meer vooruit en Hugo moest enkele keren alles uit de kast halen om de nul op het bord te houden.

De ratten bleven, volgens enkele kenners, goed in positie spelen. En bij een van de talrijke tegenaanvallen kon Mory de 0-4 scoren.

Met nog een kwartier te gaan kon de voet van het gaspedaal. Enkele applausvervangingen werden doorgevoerd en een Familiaan kon door een bos van benen de eerredder scoren.

In de blessuretijd liet Dennis nogmaals bewonderen waarom hij de topspits van de reeks is. De thuisverdediging kon zijn rush op doel enkel foutief afstoppen en hijzelf trapte de toegekende penalty feilloos binnen. Een onwaarschijnlijke maar oververdiende 1-5 overwinning was de eindstand.

Een fantastische prestatie.

De koude douche volgde na de match.....letterlijk dan.Conclusie: net zoals vorig seizoen geraakt de Racing na een wisselvallige seizoensstart op kruissnelheid. Het grote verschil is dat we nu nog niet uitgeteld zijn voor de hoofdprijzen. Blijven presteren is de boodschap. De rest komt later .

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark