Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Vets. A: Racing Kiel - Bacwalde: 3-0

Veteranen bericht gepost op: 03-11-2008

Racing Kiel was te sterk voor een fel verzwakt Bacwalde met een logische overwinning tot gevolg.

Speeldag 3 van het vorige seizoen: een ambitieus Racing Kiel gaat op bezoek bij Bacwalde en wordt door een geweldig spelende thuisploeg van de mat gespeeld. Een jaar later blijft er van het oranje-blauwe wonderteam niets over. Het kan verkeren.

Bacwalde gaf nooit de indruk dat het de Racing iets in de weg kon leggen. De vets speelden bijwijlen zwierig voetbal en daar was de inbreng van Abbi niet vreemd aan.

Toch kwamen we voor de rust niet tot scoren omdat de eindpas nooit goed genoeg was.

De rust had ons op dat vlak goed gedaan want bij de eerste aanval was het prijs. Mory ging op snelheid voorbij zijn man, kapte zich vrij en schoot ietwat verrassend in de korte hoek binnen. De ban was gebroken. Even later was het de beurt aan Fille Bellon om te vieren. Zijn voorzet werd gedragen door de wind en de verbauwereerde Bacwalde-keeper zag de wedstrijdbal over zijn hoofd binnenwaaien. 2-0.

Ludo vandewalle verscheen ten tonele en kon zijn debuut bijna bekronen met een doelpunt, ware het niet dat de warrige ref zijn geldige goal onterecht afkeurde.

Een groot aantal kansen werden nog verkwanseld en even leek het er op dat Bacwalde ging tegenscoren maar Dave Thomas was er snel genoeg bij om zijn foutje zelf recht te zetten.

Het faire Bacwalde kreeg nog te kampen met enkele geblesseerden waardoor ze de match nog met 9 dienden te eindigen. Het slotakkoord was voor Dennis die via de paal de 3-0 eindscore vastlegde.

Een degelijke verrichting met een aantal slordige momenten. De volgende 3 weken zullen bepalen of de Racing zijn ambities kan waarmaken.

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark