Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

vets.: Nieuw Boechout - Racing Kiel: 2-4

Veteranen bericht gepost op: 16-12-2007

De laatste match voor de winterstop en weeral selectieproblemen. Deze keer waren het echter positieve. Door de verplichte rust van de laatste weken waren alle blessures genezen en was iedereen van de partij waardoor de coach de keuze had uit een 16-tal voetbalvirtuozen.

De ijzige kou had het veld omgedoopt tot een oneffen betonnen vloer. Voetballen was bijna onmogelijk.

Nadat de thuisploeg hun truitjes hadden gewisseld (het donkerblauw van hun uitrusting geleek te sterk op het lichtzwart van de onze) konden we van start gaan.

In de aanvangsfase was er weinig verschil te merken tussen het spel van de nummer 4 (de Racing) en de nummer laatst (Nieuw Boechout). In een reeks waar alle ploegen nogal aan mekaar gewaagd zijn, ligt het verschil meestal in de afwerking. En met een absolute goalgetter als Dennis in de ploeg staat de Racing zeer sterk op dat vlak .

Nadat beide ploegen een aantal doelkansen de nek hadden omgewrongen was het onze topscoorder die na 20' het doelpuntenfestival opende. Een prachtige voorzet van spitsbroeder Erik Mory werd genadeloos voorbij de thuisdoelman gekopt.

2 minuten later kon Bruno een bal onderscheppen op het middenveld, Dennis werd de diepte ingestuurd en het resultaat laat zich raden. 0-2.

De Racing zat nu in een (ijskoude) zetel. Alhoewel we de betere ploeg waren, was er zeker geen sprake van een eenrichtingspartij.

Zo moest Hugo meerdere keren gepast tussenkomen.
(ijs)Berematch Hugo !!

Nieuw Boechout was helemaal van slag en normaal had de wedstrijd op het half uur gespeeld moeten zijn. Jef had immers de buitenspelval omzeild en legde de bal keurig opzij naar Erik Mory maar de zwak fluitende ref keurde het geldige doelpunt af.

Na de rust ging de Racing op zoek naar de geruststellende 0-3 maar de thuisdoelman kon de spanning nog even in de match houden.

Op het uur kon Nieuw Boechout scoren. Het werd terug warm...figuurlijk dan.

Het was bibberen en beven tot op de 80e minuut.

Toen was het Eric Van Caethoven die in zijn onverzettelijke stijl de NB-verdediging in de fout dwong en met een prachtige stifter de thuisgoalie kon verschalken. 1-3.

De prachtigste actie werd echter bewaard voor het laatst. Kris Salden spurtte op rechts de vrije ruimte in waar hij de bal ideaal ingespeeld kreeg door Dennis.

Niemand kon onze rots in de branding volgen. En in plaats van zelf te scoren legde hij de bal enig mooi terug naar onze Hollander die de karwei simpel kon klaren. 1-4.

In de laatste minuut kon Nieuw Boechout nog een 2e keer scoren. 2-4. Meteen de eindstand.

Na een krasselend begin van de competitie zitten we langzaam maar zeker op kruissnelheid. Jammer van de onverdiende uitschakeling in de beker maar misschien valt er in de competitie nog wat te halen.

OLVE blijkt niet meer onklopbaar na deze laatste 2 speeldagen. Een podiumplaats ligt zeker binnen de mogelijkheden.

Prettige feestdagen en....let op uw gewicht !!De ploeg:
Hugo Davits
Jef De Cock (75' Kris Salden), Dirk Vercauteren (46'John Schrauwen), Filip Bellon, Dirk Huysmans
Bruno Claessens ( 65' Eric De Cuypere), Marc Boehme, Dave Thomas, Eric Van Caethoven
Erik Mory, Dennis Gerritsen
Niet gespeeld: Luc Korthoudt, Rudy Franck, Patrick Vanbeneden

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark