Nieuwsbericht - Wedstrijdverslag

Racing Kiel - OXACO: 1-0

1e ploeg bericht gepost op: 03-09-2006

Een zuinige overwinning tegen een ongenspireerd OXACO. In de volgende ronde wacht rivaal OLVAC. In de catacomben van het Kielparkstadion wordt er al ambitieus over den dubbel gesproken. Historische overwinningen in het bekertornooi worden weer opgerakeld, de drang naar eeuwige roem en onsterfelijkheid nam weer even de bovenhand... Met het embleem van "De Racing" spelen is dan ook een hele eer die door elke speler hoogst ernstig wordt opgevat. Het rood-zwart bloed stroomde weer even sneller door onze aders, slogans als: "eens voor de Racing altijd voor de Racing !" overstegen het verkiezingsgeweld. De Racing snakt naar prijzen maar eerst zal er nog werk aan de winkel zijn.
Met een door blessures en ander leed aangepast elftal werd zondag een belangrijk eindexamen afgelegd tegen 'zwart beest' OXACO. Met de boomlange Kingsley en ons dribbelwonder Ibrahim werd meteen een koningskoppel in de spits uitgespeeld. Kingsley woog gedurende de hele 1ste helft op de OXACO verdediging en kon op pas van 'Mouche' de 1-0 op het kwartier hoog tegen de touwen knallen. Verdiend want de Racing zorgde voor de meeste dreiging en kreeg de beste kansen. o.a. R knalde vanuit een scherpe hoek op het OXACO doel, maar de bombastische bierbuik-keeper redde knap, 1-0 ruststand.
De tweede helft leek nog niet iedereen volledig in de juiste conditie te zitten. De kwaliteit van het spel zakte naarmate de wedstrijd vorderde. Ibrahim kon de wedstrijd in de 70ste minuut beslissen maar zijn lob ging rakelings over. Net voordien werd Kingsley na een lichte tweede gele kaart uitgesloten.
OXACO rook bloed en trachtte hun numerieke voordeel te benutten. Wat hen niet lukte met z'n elven lukte uiteindelijk dan toch; ze creerden druk.
Er ontstond lichte paniek in de verdediging maar de goden waren Racinggezind toen een bal via de binnekantpaal nog miraculeus achter belandde. We bleven knokken tot de laatste minuut en braken af en toe snedig uit op de counter.
Onze younster en nieuwkomer bij den 1 Dane speelde centraal op het middenveld een dijk van een wedstrijd en lijkt nu al n van de revelaties van het seizoen te zullen worden. Ook onze nieuwe doelman Bjrn keepte foutloos maar miste misschien nog wat maturiteit in de grote baklijn, als 'Mouche' blijft werken zoals hij bezig is zal Standard snel aankloppen op het Kiel voor een waardige vervanger voor Sergio Conceiao.
Kortom een ploeg met capaciteiten in alle linies, nog een week hard werken en de strijd om de heilige graal barst los op en tegen VDP; aftrap 14.30 allen paraat !

Steven P.

Racing Kiel 1

Thuiswedstrijden : Kielpark

""
Racing Kiel 2

Thuiswedstrijden : Kielpark

Racing Kiel 3

Thuiswedstrijden : Wilrijkse plein

Racing Kiel Veteranen

Thuiswedstrijden : Kielpark